İsmailbeyli Yöremiz Sanatçılarıyla Coşacak...

Faaliyetlerini hızlandıran İsmailbeyli Köyü Derneği, İstanbul’da ikamet eden üyelerine yapmış olduğu etkinlikler ve sunduğu bir çok imkanların yanı sıra, köyde ikamet eden üyeleri içinde kolları sıvadı. Köyde yapılacak olan Festival için hazırlıklara başlayan ve Festivali geleneksel hale getirmeyi planlayan Dernek Yönetimi, son hazırlıklarını yapıyor. “Fındık Hasatı Festivali” adı altında yapılması planlanan festivalin birincisi 25 Temmuz 2009 tarihinde köy ilkokulunun bahçsinde gerçekleştirilecek.

Festivale Köyümüz ve Görele kemençe sanatçısı Mahmut Uzunöner’in yanı sıra, yine Görele’nin yetişen genç kemençe sanatçısı Baransel Yılmaz katılacak. Yöresel türküleriyle herkesi coşturacak olan sanatçılar, katılanlara unutulmaz bir kemençe resitali de sunacak.


Mahmut Uzunöner


Baransel Yılmaz

Etkinliğe katılacak sanatçıların yanı sıra çeşitli yarışmaların yapılacağı festivalde çekilişlerin de olacağını açıklayan Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan, “İnsanlarımızın senelerdir köy ortamında özlemini çektiği festival tadında fındık öncesi stres atmayı amaçlayan eğlenceyi düzenlemek için kolları sıvadık. Köyümüzden gurbete göç edilmeden önce yapılan köy yerindeki bu kemençe eğlenceleri ve akraba ziyaretlerini tekrar başlatmak , birbirini tanımayan köylülerimizi tanıştırarak bir olmuş bir köy oluşturmak en büyük hedefimiz. Bu doğrultuda yürümeye devam ediyoruz. Umarım güzel bir etkinlik yapmayı başararak köyümüzdeki insanlarımızı unutmadığımızı göstererek onlara güzel bir gün yaşatırız.” dedi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 825  )
[ Ekleyen  (Haber Merkezi) | 17.07.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !