ÖNEMLİ HABER - Muhtarlık Çalışmaları: Yollar Yapılıyor...

Fotoğraflı - İsmailbeyli Köyü Muhtarlığı , Görele Kaymakamı Sn. İbrahim Keklik'in büyük destekleriyle birlikte köy yollarını genişletti. Uzunönerli mahallesinin sonuna kadar yolları genişleten greyder ayrıca Uzunönerli mahallesi yol sapağını yeni büzler döşeyerek geniş bir hale getirdi. Hocalı çeşmesi yolunuda genişleten Greyder , Aynayastaki dar ve patates tarlasını andıran yollarda da çalışmalarda bulundu. Yol kenarları açılırken köyün Horozköyü mahallesi de dahil tüm mahallelerde yol için araştırmalar başladı.

Yolu olmayan iki mahalleden birisi olan Uzunönerli mahallesinin alt kısmı için Kaymakam İbrahim Keklik bizzat köye gelerek incelemelerde bulundu ve bu kısım için yol açma sözü verdi. Diğer yolu olmayan mahalle olan Eseli mahallesinin alt kısmı içinde Giresun Valiliğine çıkan köy heyeti yol bakım ekiplerine dilekçe vererek önümüzdeki günlerde köye gelecek heyetle bu yolu açmayı hedefliyor.

Kaymakam İbrahim Keklik'in İsmailbeyli Köyü'ne bizzat gelerek değer verdiğini göstermesi köyümüz adına sevindirici bir gelişme olurken , Muhtar Yüksel Polatoğlu Kaymakam'a teşekkürlerini sundu.

Yüksel Polatoğlu yaptığı açıklamada Sn. Kaymakam İbrahim Keklik'in Tirebolu'nun arkalarında bulunan ve otoban altına dökülen kaliteli sarı çakıldan 150 kamyon kadar köyümüze bağışladığını bizden tek isteği olarak nakliyesini halletmemiz gerektiğini belirtti. 150 kamyon çakılın nakliyesini İsmailbeyli Köyü vatandaşlarının halletmesi durumunda köye 4 kamyon , 2 kato ve iş makineleri verilerek 4 gün aralıksız sürecek çalışmalar ile tüm köy yolları sarı çakıllar ile dümdüz hale getirilecek. Yolların çakıllanması için nakliye masrafı ve yolu olmayan mahallelerinde yolunun açılması içinde gereken giderlerle beraber toplam 20.000 TL'nin köylüler arasında toplanması gerekiyor. Bütün köy yolları için gayet cüzi bir rakam olan ve içerisinde ne iş makinesi ücreti ne işçi ücreti bulunmayan bu gideri köylülerin toplaması için acilen çalışma başlatılması gerekiyor. Aksi halde iş makinelerini ilerki zamanlarda almak bir o kadar zor olacak çünkü diğer köyler sırada bekliyor.

Köylülerin bu masrafı halletmesi durumunda bütün yollar kaymak gibi olacak ve kenardaki oluklar açık hale getirilecek. Bu şekilde uzun bir süre köy yollarında bir sıkıntı yaşanmayacak.

Bu ücretin toplanamayıp köy yollarının çakıllanaması halinde çamurlu topraklı yollar İsmailbeyli Köyü halkını bekliyor. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla köylerine gidecek olan araç sahilleri yağmurlu havalarda çamurlu yollarla uğraşmak zorunda kalacak. Yağmursuz havalarda da engebeli köy yolları bizi bekliyor olacak. Bu nedenle yol medeniyetinde önümüze gelen bu fırsatı İsmailbeyli Köyü halkı olarak değerlendirmeli 300-400 haneyi bulan hane başı 50-100 tl toplayarak yollarımızı yaptırmalıyız.

MUHTARLIK AÇIKLAMASI
Köyümüz Muhtarı Yüksel Polatoğlu ve ihtiyar heyeti Görele ilçesinin 48 köyü ve 36 mahallesi içinde köyüne ilk iş makinesini getiren muhtarlık olmuş ve tüm köy yollarını (Hocalı , Horozköy, Eseli, Uzunönerli, Karaburun-Molla Osman Granı ve ara yolları) genişletip yolları tamamen sulardan korumak için kanalları açtırmışlardır. Ayrıca 8 adet yeni büz döşeterek kanal sorununu çözmüşlerdir. Artık İsmailbeyli'de sular yollara sapmayacak. Eseli Uzunönerli yoluna 4 yeni menfez yapılmıştır. Tıkalı olan 4 kanal açılmıştır. Karaburun-Molla Osman granına 3 yeni menfez açılarak toplam 36 metre büz döşetilmiştir. Acil yerler çakıllatılmıştır. Görele Kaymakamı köyümüze gelerek yapılan çalışmaları bizzat yerinde görmüştür. Yeni yönetimi tebrik ederek, her konuda yardım etme sözü vermiştir. Önümüzdeki aylarda tüm köy yollarının çakıllanması için gerekli araç ve malzemeleri vereceğini taahhüt etmiştir. Ancak 150 kamyon stabilize maddesinin nakliyesini köylü karşılamak üzere (Kamyonların bir seferi 100 tl'dir.) iki adet greyder , silindir ve diğer araçları vermeyi taahhüt etmiştir. Bu tür çalışma ilk defa köyümüzde gerçekleştirilerecektir. Kaymakam köyümüzü örnek köy kabul etmiştir.




















GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 804  )
[ Ekleyen  (İBHA - Atilla Cirit - Bekir Öztürk) | 01.06.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !