İsmailbeyli Köyü Muhtar Adayı Polatoğlu İle Röportaj

İsmailbeyli Köyü 2009 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimler için hazırlanmaya devam ediyor. Köyün 40 yıllık muhtarı olan M.Remzi Karademir’in aday olmayacağını açıklamasından sonra muhtar adayları üzerinde görüş fikirleri alışverişi yapılırken Yüksel Polatoğlu adaylığını açıklayarak dikkatleri üzerine çekti. İsmailbeylikoyu.Com olarak Yüksek Polatoğlu ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz.

Kendinizi Tanıtabilir Misiniz?
Yüksel Polatoğlu. 02.04.1950 doğumluyum. Evliyim. 30 yıllık meslek hayatımın 27 yılı idarecilik ile geçti. 2007 yılında emekli olarak köyüme yerleştim. Şu an köyde özel hobilerimle uğraşıyorum.

Sizi Muhtarlık İçin Aday Olmaya İten Nedenler Nelerdir?
Benim muhtarlık aslında hiç aklımda yoktu. Ancak Görele’deki 3 tane siyasi parti ilçe teşkilatından bana Belediye Başkanlığı yardımcılığı teklifi geldi. Bunun üzerine bu olayları İbrahim Özdemir ile paylaştım. 3 partiden hangisine girmemi uygun bulursunuz diye kendisine sordum. Kendisi de bana benim Belediye Başkan Yardımcılığı yapmamı uygun görmediğini Mustafa abinin İsmailbeyli Köyü muhtarlığına aday olmayacağını ve bundan dolayı muhtarlığa aday olarak kendi köyüme hizmet etmem gerektiğini söyledi. Tabi bende bu teklifi kabul etmedim. Ancak tüm köylüler başta Horozköyü , Köresten , Uzunömerli ve Eseli olmak üzere evime gelip giderek ikna etmeye başladılar. Bunun üzerine bende Mustafa amcayla konuştum. Gelecek seçimde aday olup olmayacağını kendisine sordum , Mustafa amca da rahatsızlığı bulunduğunu artık aday olmayacağını belirtti. Bende bunun üzerine eğer müsaden olursa ben muhtarlığa adayım diye kendisine ilettim. Kendisi de bana 2 tane oğlum var bir 3.’sü de sensin , muhtarlık yapmanı cani gönülden destekliyorum dedi. Amacım köyüme ve insanlarıma hizmet etmekten başka bir şey değil. Benim ne muhtarlığın parasına nede makamına ihtiyacım var. Sadece köyüme hizmet etmek istiyorum. Eğer halkımız beni seçerse teşekkür ederim görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteririm. Beni seçmezlerse de hepsine teşekkür ederim. Biliyorsunuz köyümüzün bir sürü sorunları var.

Bu Sorunlar Neler?
Yol … Ben 2 kış köyde kaldım. Sorunlarını da gördüm. Örneğin elektrik. Bunlarında çözülmesi lazım. Özellikle çok üstünde durduğum bir su projem var. Bunu benden başkası kimse de yapamaz. Göreve gelirsem bu projeyi mutlaka başaracağım. Muhtar seçilmesem de muhtar olan arkadaşa bu projeyi sunacağım ve gerçekleşmesi için elimden gelen her türlü desteği vereceğim, yardımı yapacağım.

Peki Bu Sorunları Çözerken Yardım Alacağınız Destekçileriniz Var Mı?
Tabi zaten ben muhtar adayı olurken Sayın İbrahim Özdemir’in bana bu konuda sonsuz yardımcı olacağı sözü var. Yine Eski Deniz İşletmeleri şu an BJK Genel Sekreteri Kenan Öner bana özel telefonunu dahi vererek her türlü desteği vereceğini belirtti. Ben 27 sene idarecilik yaptım. Sistem nasıl işler, hangi adımlar izlenmeli bunları çok iyi biliyorum. Bu hizmetleri almak için de bu adımları çok daha sağlam bir şekilde izleyeceğim. Çünkü bazı abilerim bana bu konuda söz verdiler. Dediğim gibi muhtarlık aklımın ucundan dahi geçmedi. Köylülerin aşırı isteği üzerine buna karar verdim. Günlerce evime geldiler.

Şu An Sizden Başka Muhtar Adayı Var Mı?
Şu an benden başka aday yok. Ama demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Aday olacak olan çıkarsa da tebrik ederim. Seçimi ben kazanırsam arkadaşın beni tebrik etmesini isteri, o kazanırsa bende gider tebrik ederim. Hatta ve hatta her türlü yardımı yapacak olduğumu da o arkadaşa söylerim.

Peki Yakın Olduğunuz Bir Siyasi Parti Var Mı?
Benim hiçbir siyasi partiyle yakın ilişkim yok. Ben yeri ve zamanı geldiğinde her partiye oy vermişimdir.

Peki Şu An Sizi İsteyen Mahallelerin Bu Baskısı Sizce Niye?
O mahallelilere sorun. Ben mesela Uzunömerli mahallesinin arka kısmına gittim ve ilk defa gittim. Ben böyle bir mahalle ile karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim. Şırnak oradan iyi. Ne yolu var, ne suyu var. Fındıklar patosa verilmek için evlerinin önündeki harmandan 1 km. araba yoluna taşınıyor yolları olmadığı için. Patostan sonra da yine evlerine taşıyorlar 1 km. Evlerinde kurutuyorlar. Sonra fındığı satmak için yine 1 km. fındığı taşıyıp yola çıkartıyorlar. Şimdi bu yolun yapılması şart.

Diğer Mahallelerinde Eksikleri Var?
Ben zaten hiç ayrım yapmadan her mahalleye her yolu olmayana yol yapmayı taahhüt ediyorum. Bunun için felsefem şudur. Devlet yardımıyla bu yolların yapılması çok zor. Bunun için bu köyün iş makinesine ihtiyacı var. İş makinesi olmadığı müddetçe yol projesinde başarılı olmamız mümkün değildir. Ama ben ne olursa olsun iş makinesi alacağım.

Kaynağı Neresi?
Kaynağım bana söz veren arkadaşlarım. En kötü ihtimalle kendi imkanlarımı kullanacağım.

Makine Sadece Köye Mi Çalışacak?
Köye de çalışacak, boşta kalırsa başka köylere de kiralanabilecek. Hatta benim bu köyde en az 3 kişiye iş verme imkanım olacak.

Makine Köye Çalışırken Ücret Sistemi Nasıl Olacak?
Köye çalışırken elbette sadece mazot parasına bu makine çalışacak. Başka yerlere gittiği zaman çok cüzi bir kara çalışacak. Çünkü bu makinenin bakımı var, onarımı var, şoförün maaşı var.

İsmailbeyli Köyü Sahili İçin Ne Düşünüyorsunuz?
Bu konuda zaten köyümüz turistik bir köy. İlk amaçlarımdan birisi zaten köyü Turizme kazandırmak. Benim bir eğitimci olmamın da belki bunda faydası vardır. İsmailbeyli Köyü’nün geleceğini gençlerimizde görüyorum. Biz bugünüz. Bizden büyükler dündü. Gençler ise yarın. Köyün geleceği gençlere bağlı. Köyü gençlere sevdirmeliyiz. Köyü geliştirmenin tek yoluda budur. Bunun için köyü gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlemek zorundayız. Ben Karaburun’un İsmailbeyli tarafına bakan sahile gençlere hitap edecek Plaj, Futbol , Voleybol sahası kurduracağım. Bu köyün gençleri Kemer’e , Alanya’ya , Ege’ye gitmeyecek kendi köyüne gelecek. Ama bizler bu imkanları bu gençlere mutlaka sunacağız.

Bunun Muhtarlık Adına Mı , Özel Olarak Mı Yapacaksınız?
Bunu İsmailbeyli Köyü muhtarlığı adına yapacağım. Burada görüştüğüm yetkililer var. Onlarında desteğiyle ve manevi yardımlarıyla bunu başaracağız.

Peki Kaynaklarınızda Aksama Olursa Köylülerin Desteğine İnanıyor Musunuz?
Yüzde yüz inanıyorum. Bana bu konuda yardım edecek kişiler var. Olası zorluklarda sorunları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.

Köy Derneğiyle Ortak Çalışmanız Olacak Mı?
Benim şu an önceliğim köyün gençleridir. Onlarla görüşüp isteklerini de öğreneceğim. Öteki kalanları zaman ve şartlar ne gösterirse o günün şartlarıyla değerlendirip gereğini elbette yapacağız. Ama şu an önceliklerimiz yol, su , elektrik sorunlarını çözmek. Dernek ile mutlaka iletişim içinde olacağım. Zaten dernek olmadan irtibatta kalmamızda zordur. Köyümüzün güzelleşmesi için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız.

Ekibinizde Kimler Var?
Ekibimde şu an Sezai Temiroğlu var. Diğerlerini şu an tam olarak belirlemedim. Zamanı gelince onları da netleştireceğim.

Açıklamalarınız İçin Teşekkür Ederim.
Bende teşekkür ederim. Umarım herkes için hayırlısı ne ise o olur. Herkese saygı ve sevgi dileklerimle.


Röportaj: İBHA - Oğuzhan KILIÇARSLAN



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1286  )
[ Ekleyen  (İBHA - Oğuzhan KILIÇARSLAN) | 23.09.2008 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !