İsmailbeyli Köyü Coştu!...

Giresun İli Görele İlçesi İsmailbeyli Köyü, 17 Mayıs 2008 Cumartesi günü İstanbul Çamlıca Dilek Restaurant’ta İsmailbeyli Köyü Derneği ile Gençlik Kollarının organize ettiği “2. Geleneksel Birlik Beraberlik ve Dayanışma Gecesinde” buluştu. Yemekli olan gecede önce ikramlar sunuldu. Sonrasında Gençlik Kollarının açılış konuşması başladı. Sunuculuğu köy gençlerinden Seyhan Yaralı ile Ömer Palak gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında “Birlik olmanın önemi , nelerin yapılacağı , nelerin yapıldığı, nasıl başarıldığı , köy için neler yapılması gerektiği” izleyenlere aktarılırken konuşma alkışlar ile kesildi.

Sonrasında Piyanist eşliğinde oyun havalarıyla sahne dolup taştı. Doyasıya eğlenen İsmailbeylililer peşinden sahneye çıkan Kemençe Sanatçısı Hüseyin Cendoğdu’nun kemençe parçalarıyla doyasıya horonun keyfini yaşadı.

Aralarda dinlendirmek için dans parçaları ile sahnede danslar edildi romantik anlar yaşandı.

Sonrasında sahneyi Sanatçı Osman Öner aldı. Yöresel duygusal ve hareketli parçaları seslendiren Osman Öner , İsmailbeylilileri yeniden sahneye döktü. Bol bol horon oynayan köylüler son derece güzel anlar yaşadılar.

Köy gecesine Ümraniye Giresunlular Derneği’de tam destek verdi. Ümraniye Giresunlular Derneği’nin çiçek göndererek onure ettiği İsmailbeyli Köyü gecesinde aynı zamanda sahnede horon oynayanlar renkli görüntüler oluşturdu. Yine Ümraniye Giresun Derneği’nden Ali Özdemir seslendirdiği “Huma Kuşu” isimli uzun hava parçası ise salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olarak bol bol alkış aldı. Ali Özdemir’in yaptığı birlik ve beraberliğin önemine dair konuşma ise yine alkışlarla kesildi.

Gecenin finali ise en can alıcı andı. Köy Gençleri toplanarak hünerlerini sergiledi. Köy gençlerinden Rıdvan Kılıçarslan’ın elektro gitar ile çaldığı parçalara köy gençleri eşlik etti. Bu sırada salonda bulunan İsmailbeylililerde ritim tutarak en eğlenceli anladı yaşadılar. Yine köy gençlerinden Oğuzhan Kılıçarslan’da bu sırada org ile kendisi bir parça çaldı ve gitar parçalarına eşlik etti. Köy gençlerinden Mustafa Kocabaş’ta çalınan parçaları seslendirerek final anında eğlenceli anların yaşanmasını ve renkli görüntülerin oluşmasını sağladı. Köy gençlerinin hünerlerini sergilemesi büyüklerinin çok büyük takdirini kazandı. Tüm köylüler gençleri bu cesaretlerinden ve hünerlerinden dolayı bol bol alkışladı. Son olarak oyun havalarının çalındığı gecede köylüler geceyi oynayarak noktaladı.

Son derece lüks bir ortamda gerçekleşen gece programı köylülerin büyük beğenisini kazandı. Organizasyonda her şeyin mükemmel olması ise herkesin hoşuna gitti. Köylülerin bundan sonraki hedefleri piknik , şehir dışı gezisi ve boğaz turu olarak açıklandı.


Haber: İsmailbeylikoyu.Com / Oğuzhan Kılıçarslan
Fotoğraf: İsmailbeylikoyu.com / Sabri Kılıçarslan – Oğuzhan Kılıçarslan



GECENİN TÜM FOTOĞRAFLARI PEK YAKINDA İSMAİLBEYLİKOYU.COM'DA




















GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 935  )
[ Ekleyen  (İBHA - İsmailbeyli Haber Ajansı) | 18.05.2008 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !