ismailbeylikoyu.com Basın Açıklaması...

İsmailbeylikoyu.com yönetimi Kamuoyu Açıklaması… Bizlere gelen şikayetler doğrultusunda bu açıklamayı yapma gereği duymuş bulunmaktayız. 2002 yılında kurulan http://ismailbeyli.8k.com,daha sonra http://ismailbeylikoyu.sitemynet.com, http://ismailbeylikoyu28.sitemynet.com, gibi isimlerden sonra Mayıs 2004 yılında şimdiki adını almıştır.(www.ismailbeylikoyu.com)... Site ile ile ilgili bizlere gelen birçok şikayetlere açıklama getirme adına açıklama yapma gerekliliği duyduk...

Sayın site ziyaretçilerimiz. Görüyorsunuz ki bu site yılların emekleri ile sevgili kardeşimiz Oğuzhan Kılıçarslan’ın çabaları ile nerelerden nerelere geldi. Son senelerde Sabri Kılıçarslan’ın da katkılarıyla başarıdan başarıya koşarak kendini geliştirmiş ve yenilemiştir. Biz yönetim olarak, sitemiz bize ulaşın bölümünden bizlere ulaşan sıkça rastladığımız hatta bizlere de sorulan bazı şikayetlere cevap getirmek istedik.

Mahalleler için.

Köyümüzde resmi kayıtlara göre 7 ayrı mahalle vardır. Yalı mh.,Orta mh., Eseli mh., Uzunönerli mh., Horozlu mh., Köresten mh. ve Kandaz mh. bu mahallede yeni resmi oldu. Diğer mahallelerimiz örneğin cami yanı, yaralı mh. veya Mollo mh. vs. gibi mahalleler resmi değildir. Köydeki insanlarımızın kendi aralarında oluşturdukları mahallelerdir.

Birde yazarların bazılarının köyden olmadığı:

Tabi ki gönül önceliği Köylülerimize vermek ister. Ama yazarlık için herhangi bir talep gelmediği sürece bizler bir şey yapamayız. Köy haricinden olupta sitemize köylülerimizden daha fazla destek ve ilgi gösterenleri de göz ardı edemeyiz. Köylülerimizden gelecek talepleri de değerlendirmeye mutlaka alıyoruz.

Bu sitenin ve Radyonun yayını neden köyden yapılmadığı:

Sizler de takdir edersiniz ki, köyde kalan insanlarımız kendi işleri ile ancak uğraşabiliyor ve köyde adsl internet yok. Bizlerde diğer gurbetçi köylülerimiz gibi ekmek peşine koşmak için İstanbul’a gelmek zorunda kaldık. Ve ekmeğimizi burada çalışarak karşılıyoruz. Köyde olan haberleri bizlere iletirseniz (çoğu zaman da öyle oluyor) köyden güncel haberler her gün yayınlanır. Site buradan idare edildiğine göre de Radyo da mecburen buradan yayın yapacaktır. Maalesef bu işi buradan gönüllü olarak yani İstanbul’dan yürütmek zorundayız. Çünkü radyoyu köyden çalıştırma imkanı yoktur.

Neden Köyden yazılmıyor da İstanbul’dan yazıldığı:

Köyde internet olmadığından, olsa da çok yavaş olduğundan almak istemiyorlar. Sitemize yazma imkanı bulanda yazıyor. Soruyoruz sizlere köylülerimizi her gün Görele’ye mi götürelim.. Doğal olarak ta gurbetteki köylülerimiz yazıyor. Bu konuda bizler ne yapabiliriz.

Radyoda neden kemençe çalınmıyor veya yayını dinleyemiyorum:

Radyomuzda her türlü müzik çalınıyor. Tarafsız yayın amacımızdır. Ama kemençe ağırlıktadır. Yayını büyük ihtimal işyerinden dinleyemiyorsunuzdur. Yayınımız yurt dışındanki sunucumuzdan yapıldığından işyerlerinde ki server’ler yurt dışına kapalı oluyor. Sebebi budur. Yayınımız hiç kesintisiz devam ediyor. Bizler sıklıkla takip ediyoruz.

Sitemizin bazı sayfalarının eksik ve x kişinin fotoğrafı olmaması yönünde:

Bizlerin işi sadece site ile uğraşmak değil. Bizler de çalışıyoruz ve özel yaşantımıza vakit ayırmak zorundayız. Elimizden geldiğince güncellemeye her yere yetişmeye çalışıyoruz. Bu işi de gönüllü yapıyoruz. Fotoğraflar kişilerin kendi veya akrabası tarafından gönderilmiştir. Manzaralarda bizlerin o anda orda bulunması sonucu, özellikle gidilip çekilmiş manzaralar değildir. Ve Ya akraba ziyaretidir yada köy de gezme amaçlı orada bulunulmuştur. Günümüzde fotoğraf makinesi olmayan yoktur. Sizler de çektiğiniz fotoğrafları göndere bilirsiniz. Emin olun ki yayınlanacaktır. (Portreler tek resimler hariç)

Görele’nin ??? köyünün neden resmi yok:

Sayın ziyaretçilerimiz bu bir köy sitesi. Köy sitesi olduğundan da sadece İsmailbeyli Köyünün resmi vardır. Diğer köylerin resimlerini kendi sitelerinden takip edebilirsiniz. Veya Görele sitelerinden talep edebilirsiniz.

İÇİMİZDEN BİRİ" İsmailbeyli'den Bir Güzel İnsan Bölümü:

Burada yayınlanan şahısların resim site yönetimi tarafından çekilmiş ve bilgileri araştırılmış, kişinin önceliği söz konusu olmadan yayınlanmıştır. Yüksek okul bitirmiş veya iş sahibi veya dernek üyesi veya müdür gibi sınıf ayırt etmeden yayınlanmıştır. Bu şekilde insan ayırt etmek ismailbeylikoyu.com yayın ilkesine ters düşmektedir. Her İsmailbeyli Köyü insanı bizim için eşit durum dadır.

Sevgili ziyaretçilerimiz; Bizlerde insanız. Bizlerde çalışıyoruz. Bizlerinde yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Maddi ve manevi menfaat ve gelir beklemeden kendi vakitlerimizden, kendi cebimizden feragat ederek sizlere hizmet ediyoruz. Çoğu insan gibi sorumluluk almaktan kaçmıyor, sorumluluk alarak sizlere hizmet ediyoruz. Maalesef ki , yapılanı görmeyip sadece eleştirmeye çalışan zihniyetler karşısında bizlerde hoş olmayan duygulara sahip oluyoruz. Yapılanı görüp tebrik etmek yerine, neden sürekli o neden yok, bu neden öyle diyen zihniyeti anlamakta güçlük çekiyoruz. Yapılanı gören gözler , eksik varsa veya aklına başka bir şey geliyorsa öneri sunar. Katı bir eleştiri hiçbir şey kazandırmayacağı gibi içimizdeki hevesi de kırmaktadır.

Düşünün ki siz insanlara hizmet için bir şey beklemeden, almadan kendi vaktinizi yetmedi paranızı harcıyorsunuz. Üstüne de bir teşekkür yerine eleştiri alıyorsunuz. Bu kadar sorumluluk alıp bunları yaşasaydınız acaba kaçınız bizim gibi davranırdınız merak etmekteyiz. Bizler yine elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kin, artniyet arama, kızma, sinirlenme, kişiye kızıp köyü yakma gibi davranışlar kimseye bir şey kazandırmayacak. Anlayamadığımız zihniyetlerin içine dahil olmamak, onlardan farklı olduğumuzu göstermek için çalışmaya devam ediyoruz. Tek amacımızın birlik ve beraberliğin devam etmesini ve irtibatların kopmamasını sağlamaktır. Umarız ki açıklamalarımız bazı şikayetlere açıklık getirmiştir.

Şikayetler sadece bunlarla sınırlı değil. Biz sadece çoğunluk ta ki şikayetleri ön plana aldık ve kendimizce cevaplamaya çalıştık.

Unutmayınız ki bizler elimizden gelenin fazlasını yapamaya çalıyoruz. Yaptığımıza da inanıyoruz. Biraz daha anlayışlı olmanızı rica ediyoruz. Tarafsız yayın ilke çerçevesinde biz yine www.ismailbeylikoyu.com’dayız. Tüm sağlıklı günlerin ve güzel haberlerin sizlerle olmasını temenni ederiz.

Saygılarımızla,
www.ismailbeylikoyu.com.
Yönetim A.
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Sabri Kılıçarslan
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 732  )
[ Ekleyen  (Sabri Kılıçarslan - ismailbeylikoyu.com) | 05.11.2007 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !