Festival Afişindeki İsmailbeylililer!

Görele Belediyesince düzenlenen "11. Uluslararası Görele Kemençe ve Horan Festivali" bugün başladı. "11. Uluslararası Görele Kemençe ve Horan Festivali" için hazırlanan afişteki fotoğrafta horon oynayan ekibin içinde iki İsmailbeylili vatandaş dikkatlerden kaçmadı. Görele Belediyesi tarafından bu yıl 11'ncisi düzenlenen ve bugün başlayıp pazar günü sona erecek olan Uluslararası Görele Kemençe ve Horan Festivali, Karadenizlileri yöresel müziğe doyuracak.



Festival için hazırlanan afişin görselliğinde eskiye ait horon oynayan bir ekibin fotoğrafı kullanıldı. Fotoğrafa dikkatli bakıldığında horon ekibinin içinde İsmailbeylili vatandaşlarında olduğu görüldü.



Gençlik yıllarına ait olan nostaljik karedeki kişiler Tevfik Karademir (soldan sağa beşinci) ve rahmetli Ali Karademir'den (soldan sağa üçüncü) başkası değildi. Belkide çoğumuz bilmiyorduk fotoğrafta yer alan İsmailbeylili bu kişilerin yıllar yıllar önce bir horon ekibinin içinde yer aldığını.

Dikkatli gözlerle bakıldığında anlaşılan bu ayrıntıyı bize köylülerimizden Ömer Öner iletti. Bizde sizlerle paylaşmak istedik.

Haber: Ünal KILIÇARSLAN / www.ismailbeylikoyu.com

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 638  )
[ Ekleyen  (Ünal KILIÇARSLAN / İBHA) | 20.7.2018 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !