İsmailbeyli'de İz Bırakan Unutulmaz Öğretmen...

Günümüzde memleketi Eynesil'de ikamet eden emekli öğretmen İbrahim Ethem Torçuk, çok seneler önce köy ilkokulunda verdiği hizmetlerle İsmailbeyli'de büyük izler bıraktı. Yıllarca İsmailbeyli köyü ilkokulu'nda öğretmenlik ve müdürlük vazifelerini yürüten emekli öğretmen İbrahim Ethem Torçuk, köy ilkokulunda görev aldığı süre boyunca çok sayıda öğrenci yetiştirdi.



Öğretmen Torçuk, meslek hayatı boyunca gösterdiği şefkatli yaklaşımla yolundan gitmek isteyen öğrencilere örnek oldu. Verdiği öğüt ve nasihatlarla öğrencileri tarafından çok sevildi.



Ayrıca derslerin yanında öğrencileri ile birlikte okul bahçesinde oynadığı futbolla öğretmen-öğrenci ilişkisine apayrı bir boyut getirdi.



Futbola olan ilgisi ile bilinen Torçuk, 80'li yıllarda kurulan köy futbol takımının teknik direktörlüğünü üstlendi. İlkokulda öğretmenlik, teknik sorumlu olarakda İsmailbeylisporlu gençlere hocalık yaptı. Bu kapsamda İsmailbeylispor'la bir çok başarılı işlere imza attı.



Hatta daha önce Sabri Kılıçarslan tarafından İsmailbeylikoyu.Com'da kaleme alınan 'İsmailbeylispor' yazı dizisinde kendisiyle ilgili şu anıya yer verildi;

"Takımın antrenörlüğünü o dönem köyümüzde öğretmenlik yapan İbrahim Ethem Torçuk ve Ahmet karademir üstlenmiştir. Hatta Ethem hocanın 'bek vur, bek vur' seslerinin kulaklarda çınladığını bile söyleyebiliriz."



Köy halkı tarafından da çok sevilen Torçuk, İsmailbeyli köyünün unutulmazları arasına girerek köylülerin Ethem hocası oldu.



Şimdilerde muhtarlık ve köy konağı olarak kullanılan dönemin ilkokulu, eminizki İsmailbeylili vatandaşların kendisiyle ilgili çok sayıda anılarıyla doludur.



Bu haberimiz vesilesi ile İsmailbeylikoyu.Com ailesi olarak köyümüze verdiği hizmetlerden ötürü İbrahim Ethem Torçuk öğretmenimize sonsuz teşekkür eder, Yüce Allah'tan sağlık, sıhhat, afiyetler diler, ellerinden öperiz. Kendisine köy halkımızın selamlarını iletiriz.



İsmailbeylililerin anılarını tazeleyip özlem giderdiği bu güzel fotoğrafları, bizleri kırmayarak sitemize ulaştıran sayın Ergin Torçuk'a teşekkür ederiz.

Haber: Ünal KILIÇARSLAN / www.ismailbeylikoyu.com

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1446  )
[ Ekleyen  (Ünal KILIÇARSLAN / İBHA) | 23.6.2018 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !