Fındık Yetiştiricilerine Duyuru...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü fındık üreticilerini, ilaçlamayla ilgili uyardı. Müdürlükten yapılan açıklama şöyle: Fındık bahçelerimizde zarar yapan Fındık Kurdu zararlısına karşı mücadele zamanı yaklaşmaktadır. Çiftçilerimiz 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bahçelerini sık sık kontrol ederek FINDIKLARIN % 50 Sİ MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNE GELDİĞİNDE İLAÇLI MÜCADELEYE BAŞLAMALIDIR.

İlaçlı mücadeleye bu sene Sahil kolda 15 Mayıs 2015, Orta kolda 17 Mayıs 2015, Yüksek kolda 19 Mayıs 2015 tarihinde başlamalı ve bu mücadele en geç 10 gün içerisinde bitirilmelidir.

İlaçlamada dekara (40-50 ocağa) verilen doz atomizörle 14-17 lt., pülverizatörle 30 lt. su ile karıştırılarak atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir.

Yapılan ilaçlama ile Yaprak Bitleri de kontrol altına alınmaktadır.

İlaçlama başlamadan önce arıcılarına arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir.

İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlı bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir.

Mücadelede tavsiye edilmeyen ilaçların kullanılmaması; herhangi bir kimyasal maddenin ilaçla kesinlikle karıştırılmaması ve ilaçlamanın bir seferde yapılması gerekmektedir.

Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri İl’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe de ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile diğer kurum ve kuruluşlarda görevli yetkili kişilerce yazılacak REÇETE karşılığında Bitki Koruma Ürünleri Satış Bayisinden alınarak Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi sahibi kişiler tarafından atılmalıdır.

Daha geniş bilgi almak için İl’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe de ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 755  )
[ Ekleyen  (Giresun Valiliği) | 11.05.2015 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !