Görele'ye Meydan Kütüphanesi Kuruldu...

Görele Belediyesince toplumun kitap ve kütüphaneye olan ilgisini arttırmak, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meydan kütüphanesi kuruldu. Cumhuriyet Meydanında kurulan kütüphanenin açılışına Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Turhan Alçelik, belediye meclis üyeleri ve diğer daire amirleri yaptı.



Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, bu kütüphanenin geleceğimiz çocuklarımıza yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.



Bilginin güç olduğunu, sadece bir kişiye değil tüm insanlığa ulaştırılması gerektiğini de belirten Başkan Erener, “Görele Belediyesi olarak sizler için güzellikler üretmeye devam ediyoruz. Bizler okumanın, öğrenmenin yaşının olmadığına inananlardanız. Sadece kapalı alanlarda değil, açık alanlarda da insanlarımız rahatlıkla kitap okuyabilsin diye bu düşüncede bir proje çizdirdik ve buraya birincisini koyduk. Eğer Görele halkı bunu benimserse, uygularsa, tutarsa kütüphane sayısını ilçede arttırmayı planlıyoruz. Özellikle insanlarımızın evde okuyup, başka insanlarında bu bilgilerden faydalanmasını sağlamak içinse meydan kütüphanemizin hemen yanına birde kitap kumbarası koyduk. Vatandaşlarımızın buna katkıda bulunmalarını talep ediyorum. Kitaplar bu şekilde sadece bir kişiye değil, bütün insanlığa ait olsun, hepimiz bilgilenelim diyorum” dedi.



Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ise, kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek gerektiğini söyledi.



Bu ülkenin eğitim ve kültürdeki olgunluğunu, okuyucu sayısıyla ölçmek gerektiğini belirten Kılıçarslan, “Bilgiye değer veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik siyasal ve sosyal bakımdan güçlü olduklarını izlemekteyiz. Ülkemizi uygarlığa taşımanın ana yollarından biride kitap okumaktan geçmektedir. Kütüphane sayısını arttırmak ve kitap okumaya teşvik etmek ana görevlerimizdendir. Ben bu anlamda Görele Belediyesini yapmış oldukları bu projeden dolayı kutluyorum” dedi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 711  )
[ Ekleyen  (Görele Belediyesi) | 29.04.2015 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !