YENİ - KARASU GEZİSİ : 14 EYLÜL PAZAR 2014

Köy sitemizin Yöneticisi ve daha önce Dernek gezilerini organize eden son Dernek Başkanı Oğuzhan KILIÇARSLAN, Sakarya Karasu'ya 14 Eylül Pazar günü gezi düzenliyor. Gezi programı Pazar sabahı başlayıp, akşamında İstanbul'da sonlanacak. Gezide gezilmesi planlanan yerler : Türkiye'de iki tane bulunan Longozlardan birisi olan Acarlar Longozu , Antik Çağlardan kalma Maden Deresi ve Denize girmek isteyenler için Karasu Sahili Plajı şeklinde olacaktır. Yolculuk sabah 06:30 da başlayacaktır. Yolculukta Kahvaltı ikramı yapılacaktır. Gidiş - Dönüş ücreti 60 TL'dir (Mesire alanı giriş ücretleri dahildir.) Sefer düzenlenecek araçlar Mercedes - Citröen - Volkswagen Minibüsler ile gerçekleşecektir. Geziye katılmak isteyenlerin 0506 812 27 40 ve 0543 743 88 40 numaralı telefonlardan Oğuzhan KILIÇARSLAN ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

ACARLAR LONGOZU
Acalar Longozu'nda çok sayıda farklı kuş türü ve balık türü bulunmaktadır. Su basar ormanı olarak geçen Longoz, Türkiye'de iki adet bulunmaktadır. Karadeniz ikliminde bulunan Karasu, yazlıkçıların uğrak mekanlarındandır.








MADEN DERESİ
Antik çağlardan kaldığı söylenen Maden Deresi'nde, 1912 yılına kadar Altın, Çinko, Bakır gibi madenler çıkarılmaktaydı. Bu tarihten sonra maden galerilerini işletmecileri yıkarak bölgeden çekilmişlerdir. Bölgede bulunan Maden Deresi'nin suyunu şifalı olduğu ve içindeki balıkların ayaklara iyi geldiği belirtiliyor. Maden Deresi'nde büyük bir şelale bulunuyor ve suyunun çok soğuk olduğu belirtiliyor.






KARASU SAHİLİ - PLAJI
Karasu sahili özellikle Karadenizliler tarafından sıkça kullanılan bir bölgedir. Karasu'da uzunca bir kumsal bulunmakla birlikte sahil bölümünde çok sayıda yazlık ev bulunmaktadır. Küçükboğaz Gölü bölgesindeki kum derinliği ise görülmeye değer. Ayrıca tekneler ile Karasu'ya bağlanan dereler gezilebilmekte ve isteyenler balık tutabilmekte. Ayrıca Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü yer olan Karasu'da , Nehrin deniz ile birleşmesini izlemekte keyif verici. Ayrıca Karasu'da bir Aquapark Otel Tesisi bulunurken, Türkiye'nin ilk Araç Test pisti de Karasu'da bulunuyor.







GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 2625  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 09.09.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !