Bayram Namazında Köy Camileri Doldu Taştı ...

İsmailbeyli Köyü’nde camiler, Ramazan Bayramı namazında doldu taştı. Orta Mahalle Camii’ne bayram namazını kılmak için gelen yüzlerce vatandaş, önceki senelerde olduğu gibi bu senede sabahın erken saatlerinde camiye koştu. Camii, kalabalığın namaz kılmasına yetmeyince vatandaşlar, avluda saf tuttu. Çoğunluğunu fındık toplamak için ve bayram tatilini geçirmek üzere köye gelen gurbetçilerin oluşturduğu yüzlerce vatandaş, Orta Mahalle Camii’nde bayram namazına durdu. İmam Hatip Alparslan Pul’un kıldırdığı namazda, caminin içi kalabalığın namaz kılmasına yetmeyince vatandaşlar, avluda namazlarını kıldı.



Ramazan Bayramı’nın yaz ayına denk gelmesinden dolayı İsmailbeyli Köyü camileri yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Orta mahalle camii’nde namaz safları avluya taştı.



Erken saatlerde Cami’ye koşan vatandaşlar, cami içerisinde yer bulamayınca hep birlikte avluda saf tutmak zorunda kaldı.



Namazın ardından vatandaşlar, birbirlerine sarılarak bayramlaştı. Ramazan Bayramında köyde bayram namazı kıldıkları için mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.



Ramazan Bayramı'nın bütün insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini dileyen vatandaşlar, kalabalığın bu arzuyu yansıttığını ifade ettiler.



Camii içinde ve avlusunda birbirleriyle bayramlaşan vatandaşlar, mezar ziyaretinin ardından köy büyükleriyle bayramlaşmak üzere ayrıldılar.

Haber-fotoğraf: Mücahit KILIÇARSLAN / www.ismailbeylikoyu.com
Haber Düzenleme:Ünal KILIÇARSLAN








GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 991  )
[ Ekleyen  (Mücahit KILIÇARSLAN / İBHA) | 28.07.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !