Köye Ev Yapmak İçin İzlenmesi Gereken Prosedür...

İsmailbeyli Köyü muhtarı Öner Serdal Yenitürk, köye ev yapmak için izlenmesi gereken resmi prosedür hakkında açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili muhtar Yenitürk’ün yaptığı açıklama şöyle; “Sevgili hemşehrilerim, gurbette olsun, sıla da olsun köye ev yapmak isteyen bir çok köylümüz olduğunu biliyorum. Köy nufusuna kayıtlı olan ve köy yerleşim alanı içerisine ev yapmak isteyenler köylülerimize tanınan kolaylıklar olduğunu öncelikle söylemek istiyorum. Son zamanlarda yapılan kanun değişiklikleri sonucu köyde ev yapmak için de resmi makamlardan izin alınması zorunluluk haline gelmiştir. Ev yapmak isteyenlere kolaylıklar da söz konusudur. Bu konuda İl Özel İdaresinden gelen duyuruyu sizlere sunmakta fayda görüyorum.

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN

1- Köy içi ya da köy dışında yapılacak tüm inşaatlar için ruhsat alınması yasal zorunluluktur.
2- Kendi köyünüzde, kendiniz oturmak için yapacağınız evin projesi, ücretsiz olarak Özel İdare tarafından size sağlanacaktır.
3- Bunun için, inşaata başlamadan önce Özel İdare’ye başvurup, işlemlerinizi tamamlayın ki, yapacağınız inşaat kaçak durumuna düşüp yıkılmak, siz de ceza ödemek zorunda kalmayın.
4- İlçe Özel İdare’leri bu konuda yetkilendirildi. İl Özel İdaresi’ne gelmek zorunda değilsiniz. Köy içinde konut yaptıracak olan köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan şahısların aşağıdaki belgelerle birlikte İlçe Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekmektedir.
1- Dilekçe
2- Tapu
3- Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.)
4- Nüfus cüzdanı
5- İkametgah
6- Yapılacak yapının yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.

İhtiyaç duyan şahıslara İlçe Özel İdareleri’nce konut projesi temin edilmektedir.

İlçe Özel İdaresi’nden onaylı proje ve izin yazısı alınmasından sonra inşaata başlanması için Köy İhtiyar Heyeti kararı alınması ve alınacak kararın bir örneğinin İlçe Özel İdaresi’ne iletilmesi gerekmektedir.

Köy yerleşim alanında yapılacak her tür ticari amaçlı yapı ve köy yerleşim alanı dışında yapılacak bütün yapılar için Giresun İl Özel İdaresi’nden ruhsat alınması zorunlu olup bu tür yapıların muhtarlık izni ile yapılması mümkün değildir.

Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlçe Özel İdareleri’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacaktır."

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1211  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 23.06.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !