İsmailbeylili Vatandaşların Kampanyası Amacına Ulaştı...

Görele Devlet Hastanesi’nde bulunmayan “Bilgisayarlı Tomografi Cihazı” için başlatılan imza kampanyası amacına ulaştı.OP. Dr. Ergun Özdemir Görele Devlet Hastanesi için “ Bilgisayarlı Tomografi Cihazı” için başlatılan imza kampanyası amacına ulaştı.Görele’nin İsmailbeyli Köyünden Gülay Kılıçarslan, Emine Kılıçarslan, Güler Turhan, Gizem Çırtlıkoğlu, Duygu Torun, anneanneleri Kadun Kılıçarslan’ın Görele OP. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi gördüğü süre için de Tomografi Cihazına ihtiyaç duyulması ve hastanede bulunmadığından Giresun’da Tomografisi çekilerek, tekrar Görele’ye getirilip tedavisine devam edilmesi üzerine Change.org adresinde “Sağlık Maduru Olmayalım” başlığı altında imza kampanyası başlattıklarını ifade ettiler. Kampanyada toplanan imzaları Başbakanlık İletişim Merkezi’ne ( BİMER), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ( TBMM) ve aynı zamanda Milletvekillerine gönderdiklerini ve bunun üzerine kampanyalarına cevap geldiğini belirttiler.



Konu hakkında, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden gelen cevap yazısında; “ BİMER’e yapmış olduğunuz 09/01/2014 tarih ve 24756 sayılı başvurunuz hakkında Genel Sekreterliğimiz Tıbbi Hizmetler Başkanlığından bilgi istenmiş olup, başkanlığımızın 11/03/2014 tarih ve 4399 sayılı cevabı yazısında; Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından sağlık tesislerinin tıbbi cihaz ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili ‘ 2014 yılı Merkezi Alım Planı’ kapsamında Genel sekreterliğimize bağlı OP. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi için istenen bilgisayarlı Tomografi Cihazının tahsisinin yapılacağı belirtilmiştir” denildi.

Sosyal paylaşım sitesi facebook’tan ve mail yoluyla tüm Görelelileri imza kampanyasına davet eden Kılıçarslan, Turhan, Çırtlıkoğlu, ve Torun’un change.org adresinde başlattıkları imza kampanyasında, “Giresun, Görele Devlet Hastanesinde MR ve tomografi cihazı bulunmuyor. Hasta ve yakınları olarak çok büyük bir sıkıntı yaşamaktayız ve mağdur edici bir durumla karşı karşıyayız. Görele’de yaşayan ailelerin sağlık mağduriyetinin giderilmesi için; gerekli cihazların Görele Devlet Hastanesine temin edilmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Kampanyanın başlamasına öncülük eden Gülay Kılıçarslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görele'miz için, Görele'de yaşayan insanlarımız için başlattığımız imza kampanyamız amacına ulaştı.Gerekli cihaz hastanemize ulaştırılacak. İmza kampanyamızda bizlere destek olan olmayan herkese teşekkür ederiz. Hastalarımıza destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haber: Ünal KILIÇARSLAN / www.goreleses.com

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1096  )
[ Ekleyen  (Ünal KILIÇARSLAN / www.goreleses.com ) | 26.03.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !