'Peygamber Efendimizi Ne Kadar Tanıyoruz?'...

Giresun’un Görele ilçesinde faaliyet gösteren (İRFAN-DER) Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organizasyonu ile "Peygamber Efendimizi Ne Kadar Tanıyoruz?" konulu konferans düzenlendi.Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa Görele Belediye Başkanı ve Görele Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Müftüsü İsa Kaynak, Doğanken Müftüsü Mustafa Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, Görele CHP Belediye Başkan Adayı Fikri Bilge, Görele MHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Demirbaş, Görele BBP Belediye Başkan Adayı Arif Tüysüz, Görele SP Belediye Başkan Adayı Şeref Köçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen konferans Doğankent Müftüsü Mustafa Yıldız’ın okuduğu Kur'an Tilaveti ile başladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül, "Peygamber Efendimizi Ne Kadar Tanıyoruz?" konulu konferans verdi.



Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı ile ilgili birkaç konuya değinen Prof. Dr. Muhittin Akgül, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) en dikkat çeken yönünün sadakat ve doğruluk olduğunu ifade ederek, içiyle dışının bir olduğu Kur'an'ın “sadık insan” dediği bu kavramın Peygamber Efendimizde görüldüğünü söyledi.



Akgül, "Hz. Muhammed (s.a.s), peygamber olmadan öncede vefalı, sadık ve emin bir insandı. Ticaretlerinde, sözleşmelerinde insanları aldatmayan ve verdiği tüm sözlerini yerine getirirdi. O zamanda insanlar tarafından güzel ahlaklı biliniyordu" dedi. Konferans, Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili verdiği örneklerle sona erdi.

Konferansın ardından Görele İRFAN-DER Derneği Başkanı Adem Karadirek, tarafından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül'e Giresun Fındığı hediye etti.

Haber-fotoğraf: Bekir Öztürk

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1167  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 12.03.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !