Koruyucu Aşılama Kampanyaları Başladı...

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilkbahar şap aşılama kampanyası kapsamında hayvanlarını aşılatmayan çiftçilere 6 bin 400 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün aşılama kampanyasıyla ilgili yayınladığı bülten şöyle: “Bakanlığımız tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele Programı kapsamın da; Giresun merkez ve 15 ilçemizde “İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası” 3 Mart tarihinde başlamış olup 29 Nisan tarihinde sonuçlanacaktır. Kampanyada, 2 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlar aşılanacaktır.

Bu kampanya ile eşzamanlı olarak yürütülecek saha çalışmalarında 3 aylıktan büyük kedi-köpeklere kuduz aşısı, 3 aylıktan büyük damızlık erkek ve dişi genç küçükbaş hayvanlara da brusella aşısı uygulanacaktır.

Ardından 2 Mayıs-1 Ağustos tarihleri arasında da 3 aydan büyük dişi sığır-mandalara yönelik Brusella Aşılama Kampanyası düzenlenecektir. Kampanyalar da kullanılacak tüm aşılar proje kapsamında Bakanlığımız tarafından tahsis edilmiştir.

5996 sayılı Kanun gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları zorunlu olup, aksi hareket edenler hakkında 6 bin 400 TL idari para cezası ile cezalandırılması hükmü mevcuttur.

Aşılama kampanyası; Giresun merkez de Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülecektir. Üreticilerimiz daha ayrıntılı bilgi almak için İl / İlçe Müdürlüklerimize başvurabilir veya www.giresuntarim.gov.tr adresinden internet sitemizi ziyaret edebilirler.

İlgililere duyurulur.”


GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 696  )
[ Ekleyen  (Giresun Valiliği) | 05.03.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !