Görele’de Köyler Kamera Sistemi İle İzlenecek...

Giresun’un Görele İlçe jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan köylere, MOBESE kameraları kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan başkanlığında Görele Muhtarlar Derneğinde köy muhtarlarıyla yapılan asayiş toplantısında konuşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Aytunç Tayfur, İlçeye bağlı köylerde suç ve suçlularla etkin bir mücadele yapıla bilinmesi için köylere güvenlik kamera sistemleri kurulmasına karar verildiğini belirtti.



Son günlerde hırsızlık olaylarında artış yaşandığını dile getiren Tayfur, “Hırsızlık olaylarını azaltmak amacıyla köylerimizin ana güzergahlarına bir kamera sistemi kuralım dedik. Daha önce köylerimizde meydana gelen hırsızlıkların değerlendirilmesi yapılmış olup kritik noktalar tespit edilmiştir. Köylere girip çıkan vatandaşların bir kaydı elimizde olur. Gerek kapıdan satışlarda, hırsızlık olaylarında, devlet malına zarar verme olsun, insanların can ve mal güvenliği açısından olsun kamera sistemi bu gibi sorunları çözmeye katkıda bulunacaktır. Köylerde önemli yolların bağlantı noktası olan 12 nokta belirledik. Adedi bin lira olan 12 kamera için 48 köy muhtarlarıyla görüştük. Görüşme sonunda muhtarların vereceği maddi destekle kamera ücreti karara bağlandı ”dedi.



Önümüzdeki gümlerde alınacağı bildirilen kameraların 24 saat kayıtta olduğu, sisteme sadece yetkili jandarma personeli tarafından müdahale edilebildiği açıklandı.

Haber-fotoğraf: Bekir Öztürk



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 784  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 12.02.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !