Çanakçı Düzköy'ün Su Sorunu TBMM'de...

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun’un köylerinde vatandaşların ilettiği sorunları TBMM gündemine taşımaya devam ediyor.İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için soru önergesi veren Karaahmetoğlu Çanakçı Düzköy’de yaşanan su sorununun ilgili birimlere aktarılmasına rağmen çözülmediğini ifade ederek, iktidar Milletvekillerinin de vatandaşların sorunlarına duyarsız kaldığını, bunu ziyaret ettiği köylerde vatandaşların sıkça dile getirdiğini söyledi.

Selahattin Karaahmetoğlu Giresun ve İlçelerine bağlı köylerin hangilerinde su sorunu bulunduğunu İçişleri Bakanlığına daha evvel sorduğunu fakat verilen yanıtın oldukça şaşırtıcı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanının verdiği yanıtta bahsi geçen köylerin dışında bir çok köyün su sorunu yaşadığını fakat bunun tespitinin yapılmadığını ifade eden Karaahmetoğlu Düzköy’de yaşanan su sorununa ilişkin şu soruları yöneltti:

Giresun İli ve İlçeleri ve Beldelerine bağlı birçok köyünde su sorunu yaşandığı, özellikle ihtiyacın arttığı yaz aylarında artan nüfusla birlikte mağduriyetin arttığı vatandaşlarımızca sıkça ifade edilmektedir. Yetkili mercilere konuyu iletip netice alamadığını ifade eden vatandaşlarımız iktidar partisi Milletvekillerine sorunlarını iletemediklerini belirterek yardım talep etmektedir. Aynı şekilde Çanakçı İlçemizin büyük köylerinden Düzköy Köyünde nüfusun büyük kısmının ikamet ettiği Armutdüzü Mahallesinde yaşanan su sıkıntısına yönelik basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde su sorununun çözümüne yönelik katkı sağlayamamıştır. Bu köyümüzün su sorununu gidermek üzere gerekli araştırmayı yaptırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek üzere ilgili mercilere talimat vermeyi düşünür müsünüz?

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 711  )
[ Ekleyen  (Görele Gazetesi) | 29.01.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !