Görele'de Jandarmadan Muhtarlara Hırsızlık Uyarısı...

Giresun’un Görele İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından muhtarlara hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulunuldu.İlçe Jandarma Komutanlığı, köylerde meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı köy muhtarlarını bilgilendirmek ve uyarılarda bulunmak amacıyla Görele Köy ve Mahalle Muhtarları Lokali’nde bir toplantı düzenledi.



Köy muhtarlarının katıldığı toplantıda Görele İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Aytunç Tayfur, muhtarların asayiş ile ilgili konuları kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.



Köylere ticari olarak girecek, hurdacı ve pazarlamacı gibi kişilerin ihbar edilmesini, bu gibi kişiler köylere girip keşif yapan insanlar olabildiğini, daha sonra hırsızlık yaptıklarını, bu gibi kişilerin mutlaka ‘156 Jandarma İhbar Hattı’nı arayarak bilgi verilmesini isteyen Tayfur, “Köylerimizde dolaşan yabancı plakalı aracın plakasını bir yere not edin ve Jandarma ile irtibata geçin. Köye hurdacı, seyyar satıcı olarak gelen şahısları köy içerisinde başıboş gezmelerine müsaade etmeyin. Muhtarın görevlendireceği kişi veya kişilerce bu kişilere köy içerisinde nezaret edilmesini sağlayın. Evinizin kritik olarak gördüğünüz yerine veya yerlerine kendi huzur ve güvenliğiniz için sensörlü aydınlatma sistemi kurun veya eğitimli köpek bulundurun. Hayvan hırsızlığına karşı mutlaka sürü içerisinde veya ağılınız etrafında eğitimli köpek bulundurun. Oto hırsızlığını önlemek maksadıyla aracınızı tenha yerler yerine ışıklı bölgelere bırakmaya özen gösterin. Oluşan hırsızlık olaylarında her şeyden önce paniğe kapılmayın soğukkanlı olmaya çalışın ve hiçbir yere dokunmayın. En yakın telefondan 156 Jandarma İmdat Hattını arayın. Birde Telefonla arayarak kendisini jandarma, polis olarak tanıtıp, para ve kontör isteyen şahısları zamanında jandarmaya bildirmenizi ve vatandaşları da bu konuda uyarmanızı istiyoruz” dedi.

Haber-Fotoğraf: Bekir Öztürk

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1365  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 29.01.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !