İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükali'nin Karne Mesajı...

Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Küçükali, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1. yarı yıl tatili nedeniyle bir mesaj yayımladı.Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Küçükali, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1. yarı yıl tatili nedeniyle öğrencilere, öğrenci velilerine ve eğitimcilere yönelik bir mesaj yayımladı.Küçükali, yayımladığı mesajda şunları kaydetti;

“2013-2014 eğitim ve öğretim yılının I. Yarısını tamamlamış bulunmaktayız. Başarılı olan öğrenciler bilgilerine bilgi katmayı hedeflemeli derslerinde eksik olan öğrencilerimiz ise yeni eğitim döneminde eksiklerini tamamlamalı ve başarıyı elde etmenin yollarını aramalıdırlar.

Başarıyı elde etmek birden fazla faktöre bağlıdır. Bunların başında sorumluluk duygusu, düzenli çalışma, azimli olma, kendine güvenme ve aile desteği gibi faktörler büyük öneme sahiptir. Bu faktörler bir arada olduğunda başarıda kaçınılmaz olacaktır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmektir. Kendine güvenmenin yolu da okumaktan ve sağlıklı bilgi sahibi olmaktan geçer.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bir Milletin geleceği eğitime verdiği önemle doğru orantılıdır. Eğitim iyi yetişmiş eğitimcilerle daim olur. Bugün okullarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinizden faydalanan öğrencilerimiz yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkararak vatanına, milletine ve ailesine hizmet eden hayırlı nesiller olarak yetişecekleridir. Baş Öğretmen Atatürk’ün dediği gibi “Bu Nesil Sizindir Sizin Eseriniz olacaktır”

Erdemli birey yetiştirmenin yolu, sizlerin sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü birer insanın olmanın yanı sıra yenilikleri takip eden, kendini geliştiren, öğrenmeye açık birer eğitmen olmanızdan geçer. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızın kendine güvenen bireyler olarak yetişmesinde önemli katkılarınız olacaktır.

Sevgili öğrenciler,

Bu tatil yeterince çalıştıktan sonra dinlenmeyi hak ettiğiniz bir zaman dilimidir. Bir dönemin yorgunluğunu tatilde atmak en büyük hakkınızdır. Unutmayınız ki kendinizi bir yol çizip kendinizi ona göre yetiştirmelisiniz. Tatil sürçleri sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Bunun için tatil süresince kendinizi dinlendirecek aktivitelerin yanı sıra kendinizi yetersiz gördüğünüz konularda eksiklerinizi tamamlamalı, kitap okuma alışkanlığı edinmek için ve bu tatili en büyük fırsat bilmelisiniz Sizler birer Fatih’siniz, Sizler birer Mustafa KEMAL’siniz.

Değerli Veliler,

Karneler çocuklarınızın okul derslerindeki durumlarını gösteren belgelerdir. Bu bilgi doğrultusunda çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini rencide ve öz güvenlerini yitirmelerini neden olacak söylemlerden kaçınmamız son derece önemlidir. Onların seslerini kulak vererek onları istekleri doğrultusunda yönlendirmemiz öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmelerinde önemli rol oynayacaktır.

Bu vesileyle tüm öğretmen arkadaşlarıma bir dönem boyunca verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür eder, tüm velilerimize sağlık ve mutluluk dolu günler diler, sevgili öğrencilerimize de tatillerini gönüllerince geçmesini dilerim.”


GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 663  )
[ Ekleyen  (www.goreleses.com) | 26.01.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !