Görele'de Hamsi Fiyatı Tavan Yaptı...

Karadeniz'de, on gün öncesine kadar kilosu 3 liraya kadar düşen hamsinin fiyatı, son günlerde az avlanma nedeniyle 7-8 liraya çıkarak sezonun en yüksek fiyatına ulaştı.Giresun'un Görele İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de Ekim ayı itibarıyla avı başlayan ve yaklaşık 3 ay bol ve bereketli süren hamsi bolluğunun artık geride kaldığını söyledi.

10 gündür avlanan hamside düşüş yaşanmasının fiyatlarda artışa neden olduğunu ifade eden Tavacı, "Geçen aylarda kasası 20-25 lira, kilosu ortalama 2,5-3 lira olan hamsinin kasası şu günlerde 80 lira, kilosu 7-8 liraya çıktı. Hamsi fiyatı sezonun tavanını yaptı" dedi.

Bu sezon hamsiden yeterli gelir sağlayamadıklarını, bunun nedeninin kısa süren av mevsimi olduğunu, havaların sıcak gitmesi ve hamsinin derin sulara inmesi nedenini öne süren Tavacı, "Hamsi sezonu geçmiş yıllarda 7-8 ay sürüyordu. Şuan 3-4 aya düştü. Bu önümüzdeki senelerde daha da düşebilir. Geçen yıllarda Mart ayına kadar hamsi avı yapılır ve tezgahlarda yer alırdı. Ancak, şuan sezon bitmek üzeredir" diye konuştu.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 794  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 15.01.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !