Görele’de Engellilere Engel Yok...

Giresun’un Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, tarafından 4 katlı Hükümet Konağı'na engelli ve yaşlı vatandaşlar için yaptırılan asansörü hizmete açtı.Engelli vatandaşların yanı sıra, katlara çıkmada zorluk çeken engelli ve yaşlı vatandaşların, Görele Hükümet Konağı'ndaki kurumlarla olan işlerini rahatlıkla takip ederek, sonuçlandırmaları için yapılan asansör hizmete girdi.



Hükümet Konağına yapılan engelli asansörünü ilk kullanan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli, oldu. Tekerlekli sandalyesiyle rahatça kaymakamlığın bütün katlarına çıkabilen Asiye Divli ve yönetim kurulu ilk olarak Kaymakam Ünal Kılıçarslan’ı makamında ziyaret etti ve bu hizmetten dolayı tüm engelliler adına teşekkür etti.



İlk defa Hükümet Konağı’na çok rahat bir şekilde kimseden destek almadan gezebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dernek Başkanı Asiye Divli, ”Yıllardır kaymakamlığı ve bu binadaki tüm birimleri merak etmişimdir. Şu andaki duygularımı anlatmaya kelime bulamıyorum. Bu duygu müthiş bir şey. Bu imkanı bizlere sağlayanlara başta Sayın Kaymakamımız Ünal Kılıçarslan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır Hükümet Konağının içini merak ediyordum o hayalimizde artık gerçekleştirmiş olduk.

Engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Hükümet Konağı girişine engelli rampası, bina giriş katına engelliler için engelli tuvaleti ile hem engelliler hem de yaşlılar içinde asansör yaptırıldı.

Kaymakamı Kılıçarslan, "Hükümet Konağına yapılan asansörün hizmete girmesiyle birlikte Göreleli yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın gerek Kaymakamlık makamına gerekse de bina içerisinde hizmet veren diğer birimlere daha rahat ulaşabilecek. Geçici kabulü tamamlanan asansör umarım engelli vatandaşlarımızın yararlanması noktasında ciddi bir amaca hizmet eder. Asansör yaklaşık 640 kilogram taşıyabilen ve 4 duraklı ve yaklaşık maliyeti 90 bin liradır. İçişleri Bakanlığımızın Hükümet Konaklarında özellikle engelli vatandaşlarımızla yaşlı vatandaşlarımızın ama özellikle engelli vatandaşlarımızın yararlanması için asansör projesi vardı. Biz Hükümet Konağında hem asansör hem de birkaç tane sıkıntılı konumuz vardı onları bir ihalede çözümlemek amacıyla Ağustos 2013 tarihinde başladık 3-4 ay gibi kısa bir süre zarfında bu işi bitirdik " dedi.

Kaymakam Ünal Kılıçarslan, engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırarak kamu hizmetlerinden daha rahat faydalanmalarını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli tarafından İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan’a teşekkür plaketi verildi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 825  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 08.01.2014 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !