Görele Merkez Caminin Restorasyon Çalışmalarına Başlandı ..

Görele'nin tarihi tescillenmiş bir cami olan Hasanağa Merkez camisinde restorasyon çalışması başladı.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, tarihi tescilli Hasan ağa camimizin Trabzon Anıtlar Yüksek Kurulunun onayladığı projeler doğrultusunda yapımına başlandığını, restorasyon işleminin tarihi dokulara zarar verilmeden orijinaline uygun yapılacağını söyledi.



Görele Merkez Hasanağa Camisinin içinin ve dışının ibadet için yetersiz kaldığını ve çok eski bir cami olduğunu bunun içinde yapımına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Melikoğlu, “Bilindiği üzere Hasanağa camimiz çok eski olduğundan statik açıdan tehlike arz ediyordu. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden görevli arkadaşlar gelerek camimizde gerekli incelemeleri yaparak, restorasyon ve tadilat projeleri için onay çıktı. Hasanağa Camimizin tarihi dokularına zarar vermeden Trabzon anıtlar yüksek kurulunun kararı doğrultusunda ilk yapıldığı zamanki orijinalliğine uygun şekilde tadilatına başlanmıştır. İlave olarak sadece cenaze namazlarının kılındığı alanın altına ilave bodrum yapılarak camimizin cemaat sayısının artması sağlanmaktadır. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Hasanağa merkez camisinin çevresinde bulunan dondurmacılar, Görele Öğretmenevi çevresine, kadınlar pazarı ise geçici süreyle terminal bölgesine kaldırıldı.



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 886  )
[ Ekleyen  (Görele Belediyesi) | 01.07.2013 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !