Görele'nin Kurtuluşu Kutlandı...

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Top atışıyla başlayan törende, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edene törene, Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Milletvekili Mehmet Geldi, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Çanakçı Kaymakamı Faysal Yılmaz ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Belediye Başkanı Melikoğlu, törende yaptığı konuşmada, kurtuluş gününün, emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü gün olduğunu söyledi.

Görele halkının, ülkenin işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halk olduğunu vurgulayan Melikoğlu, şöyle konuştu:

"Esareti tarih boyunca kabul etmeyen ve etmeyecek olan yüce Türk Milleti, atasına inanmış ve büyük komutanın sözü olan 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' inancıyla büyük kurtuluş mücadelesi vermiştir.” Etkinlikler kapsamında daha sonra, Görele Şehitliği'nde dualar okunarak, 'Hürriyet Kızı'nın mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırıldı.



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 889  )
[ Ekleyen  (Bekir ÖZTÜRK) | 14.02.2012 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !