Eski Eşyalar Yeniden Hayat Buluyor...

Evinizde işe yaramayacağını düşündüğünüz eşyaları sakın atmayın. Eski eşyalar bazen atamadığımız hatıralarımızdır. Eski eşyalar nasıl değerlendirilir? Görele İsmailbeyli Köyü sakinlerinden Bilgen Öner’in boyama tekniği ile yaptığı çalışmalar, bunun en güzel örneği. Yaratıcılık sınır tanımıyor, evinizde eskiyen tepsilerden, vazolardan hatta şişelerden küçük birkaç değişiklikle bambaşka alanlarda kullanabilieceğiniz güzel süs eşyları yapabilirsiniz. İşte size mükemmel bir kaç örnek. Biraz boya, bildiğimiz beyaz poşet, ip ve hamur ile mükemmel süs eşyaları tasarlayabilirsiniz.

Bir dönem Giresun Halk Eğitim Boyama kursuna katılan Bilgen Öner, kursu iki başarı belgesi ile bitirerek, eski ev eşyalarını boyama tekniği ile bambaşka bir süs eşyasına çevirerek evinde mükemmel bir dekor oluşturmuş.



Evlerdeki hertürlü eşyaların değerlendirilebileceğini hatırlatan Öner; “mesela ben sarmısakları bildiğimiz beyaz poşet, yün ve iple yaptım. Bildiğimiz eski turşu küpünü boyama ile evime güzel bir dekor yaptım” dedi. Yaratıcılığın sınır tanımadığını anımsatan Öner, “Ben vazolardan hatta şişelerden küçük birkaç değişiklikle güzel süs eşyası yaptım. Eskiyen tespileri ve ekmek sepetini boyayarak tekrar kullanıyorum” dedi.









GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1520  )
[ Ekleyen  (Göreleses - Sabri Kılıçarslan) | 18.12.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !