Görele Yağmur Altında Ata'sını Andı...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 73. Ölüm Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Giresun’un Görele ilçesinde de çeşitli etkinliklerle anıldı. Törene Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Nursi Çağlak, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Cumhuriyet Savcısı Günay Güner, Görele Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşları ve diğer daire amirleri katıldı.



Hükümet Konağı önünde kurum ve sivil toplum örgütlerinin çeleklerinin konulması ile başlayan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.



Tören sırasında öğrenciler yağmur ve soğuk nedeniyle zor anlar yaşadılar.



Programa devam edilmek üzere Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'na geçildi.



Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nuh Çolak, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulusumuzu bağımsızlığa kavuşturan, toplumumuzu karanlıktan aydınlık ufuklara taşıyan, onu çağdaş uygarlığın bir parçası gibi gören, bu uğurda büyük atılımlar yapan önder Ulu Önder Atatürk’ü bundan 73 yıl önce kaybettik. Ancak her on kasım bizler için bir yas günü değil olmamalıdır da. 21. 100 Yılın pek çok lideri yönetimi anlayışları yıkılıp unutulup gittiği halde Atatürk ilkeleriyle ve devrimleriyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi.



Şiir ve Atatürk’ün Hayatı konulu slayt gösterisinin ardından Atatürk’ün sevdiği Yemen türküsü, Batan gün kana benziyor, Vardar ovası, Bülbülüm altın kafeste, Sendeki kaşlar ve Çanakkale türkülerini Halil Gürel Anadolu Lisesi öğrencileri seslendirdiler. Program anıtkabir konulu oratoryoyla sona erdi. Haber-foto: Bekir Öztürk

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 760  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk ) | 11.11.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !