Görele'de Kurban Fiyatları değişmedi...

Görele'nin Soğuksu Mahallesi'nde kurualan kurban satış yerinde fiyatların geçen yıla oranla değişmediği bildirildi.Giresun’un Görele İlçe Belediyesi tarafından vatandaşların rahat bir ortamda kurbanlık hayvanlarını almaları için Soğuksu Mahallesi Karadeniz Sahil yolu dolgu alanında bulunan kurban satış yerinde gerekli düzenlemeler tamamlanırken, satıcılar da bölgeye gelmeye başladı.



Fiyatların geçtiğimiz yıla oranla hemen hemen aynı olduğunu belirten satıcılar küçükbaş hayvanların 500 TL’ ile bin 500 TL arası, büyükbaş hayvanların da 4 bin 500 TL’den 4 bin 700 TL arası satılmaya başlandığını ve fiyatlar hayvanın ağırlığına göre değiştiğini söylediler.



Belediyenin kurduğu satış alanına hayvanlarını getiren satıcılarından Ağrılı Fevzi Çelik, “Kurban fiyatları geçen seneye göre hemen hemen aynı ama girdimiz geçen seneye göre daha fazla mesela otun balyası geçen sene 30 TL idi ama bu sene 37 TL. Şu an Ağrı’dan getirdiğimiz kurbanlıkları maliyetine satıyoruz geçen sene bu zamanlarda kurbanlıklarımızın yarıdan fazlasını satmıştık ama bayrama birkaç gün kalmasına rağmen kurbanlıklarımızın yarısından fazlası duruyor. En büyük temennimiz üç yıl boyunca emek vererek büyüttüğümüz hayvanlarımızı satmak” dedi.



Öte yandan Görele Belediyesi’ne bağlı ekipler de kurban satış alanında çalışmalarına devam ediyor. Belediye yetkilileri oluşturulan bu alan dışında kurbanlık hayvan satış işleminin yapılamayacağını belirterek, Belirlenen satış alanına menşe şahadetnamesi, veteriner sağlık raporu, pasaportu (büyükbaş hayvanlar için) bulunmayan hayvanlar kesinlilikle alınmayacak.

Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı ile meydan, park, cadde, sokak gibi halka açık ortak alanlarda kurbanlık hayvan satışı ve kesimi yapılması yasaklandı. Kesim için uygun yeri olanlar akarsuyu, beton zemin, askı sistemi ve etrafının kapalı olduğu alanlarda ve kendi bahçelerinde kurbanlarını kesebilecekler. Kurban Hizmetleri Komisyonundan izin alan sitelerin ortak alanları, araç yıkama istasyonları, besi çiftlikleri ve büyük marketlerin diğer organizasyonlara da kesimlere müsaade edildiği belirtildi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 868  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk ) | 02.11.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !