Görele Müftülüğü'nden Somali'ye 37 Bin Lira Yardım...

Giresun’un Görele ilçesinde Müftülük ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı Afrika'nın birçok yerinde ve özellikle Somali'de açlık, susuzluk ve kıtlıkla mücadele eden halka destek vermek amacıyla 37 bin lira yardım toplandı. Camilerde Cuma namazı çıkışında vatandaşların gönüllü katılımıyla birlikte toplam 37 bin lira yardım parası toplandığı kaydedildi.

Türkmen, Afrika’da açlıktan ölüme mahkum olmuş masum çocukların, iftar sofralarına bir yudum su, bir dilim ekmek koyabilmek Ramazan ayı içerisinde yapılan en büyük ibadetlerden bir tanesi olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Enver Türkmen, “Afrika’da yaşanan kuraklık ve yoksulluk görüntülerine Görele halkı da sessiz kalmayarak elinden geleni yapmıştır ve yapacaktır. Şuanda Görele’de camilerden 37 bin lira yardım toplanmıştır” dedi.

Türkmen, “Bu amaçla geçen hafta cuma günü ilçe müftülüğünce ilçede ve köylerde bulunan 110 camide 37 bin lira yardım toplandı. Bu kampanyaya katılan tüm Müslüman kardeşlerimize duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber-foto: Bekir Öztürk

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 788  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk) | 12.08.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !