Ordu-Giresun Havaalanı Temeli Atıldı...

Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli törenle atıldı. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, İlimiz Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İlimiz Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Selahattin Karaahmetoğlu, DLH Genel Müdür Yardımcısı Metin Kara, iki ilin bürokratları ve binlerce vatandaş katıldı.

İlk konuşmayı yapan havaalanı inşaat yetkilisi İbrahim Çeçen, işin yapım süresinin 1200 gün olduğunu belirterek bu süreyi kısaltmak için yoğun bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

DLH Genel Müdür Yardımcısı Metin Kara, Türkiye’de ilk defa denizde inşa edilecek havaalanının uluslararası standartlara uygun olacağını söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün’de havaalanının bölge ekonomisini canlandıracağını, ciddi bir talep patlaması olacağını, turizm başta olmak üzere her alanda gelişme olacağını, her iki ilin üniversitenin daha fazla tercih edileceğini, havaalanı ile birlikte Süper Lig takımlarının erinmeden, hevesle bu illere geleceklerini söyledi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’de, bugün farklı,farklı olduğu kadar da anlamlı bir günde yılların özlemi olan havaalanı temelini atmanın huzuru içersinde olduğunu belirtti.

“Hayırlı bir ayın içinde, böylesine değerli bir gün de sizlerle birlik de temelini atmış olduğumuz bu havaalanı aynı zaman da iki ilin kardeşliğinin pekiştiği, bir gün oluyor” diyerek sözlerine devam eden Vali Şahin, “Havaalanı, temelinin atılışı bizim için bir milattır. Bugün bizim için bir tarihtir. Siz de bu tarihe tanıklık ediyorsunuz. Giresunluların Orduluların kendinden geçtiği birgün. İl merkeziden 15 dakika da havaalanına ulaşmak her ile nasip olan bir durum değildir. Bu nedenle sizleri yürekten kutluyorum. Özellikle Ulaştırma Bakanımızı sadece havaalanı için değil, ilimize kavuşturduğu diğer yatırımlar için de şükranlarımı sunuyorum.Gerçekten bu yatırımlar iki ile de ivme kazandıracaktır.Bölgeye büyük bir canlılık getireceğine inanıyorum.Katılan Bakanlarımıza da müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu konu da karar veren, kararından hiçbir zaman şaşmayan değerli Sayın Başbakanımıza, hükümetin değerli üyelerine huzurlarınız da şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu temel zamanından önce bitecek.”

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’te, bu gibi onlarca temel atılarak KKTC'nin kalkınmasına yönelik çabalar dolayısıyla Türkiye'ye ne kadar teşekkür etseler az olduğunu söyledi. ''İyi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti var'' diyen Dürüst, güçlü bir KKTC için güçlü bir Türkiye olması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli ise, bugünün Giresun ve Ordulular için bir bayram günü olduğunu belirterek çok önemli bir projenin gerçekleştirildiğini söyledi. Sözümüzü tutmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz diye sözlerine devam eden Canikli, 3-4 yıl önce böyle bir projeye kimseyi ikna edemediklerini, o gün bir çok kişinin bu konudaki taahhüde inanmadığını ifade ederek, havaalanının temelinin Mart ayında atılmasının planlandığını, bu konudaki gecikmenin yıllık yolcu taşıma kapasitesinin hesaplanmasına yönelik çalışmadan kaynaklandığını anlattı. Sabırsız olduklarını, Ordu ve Giresun halkının bir an önce kendi havaalanlarından uçmak istediklerini dile getiren Canikli, ''Lütfen meramımızı iyi anlayın Sayın Bakanım. Bu sürenin kısaltılmasını istiyoruz, bekliyoruz'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’da, Tesisin yapımının önceki yıllarda planlandığını ancak gerçekleştirilemediğini belirterek ''Yıl 1970, devrin Başbakanı Giresunlulara, Ordulara buraya bir havaalanı yapılacağını vaat ediyor. Aradan 41 yıl geçiyor, 3 tane cumhurbaşkanı geliyor, 11 başbakan geliyor onlar da vaat ediyor. 30 tane de bakan değişiyor, burada değişen hiçbir şey olmuyor. İşte AK Parti farkı bu, işte Recep Tayyip Erdoğan farkı bu. Bir şey söylersek yaparız ama yapmayacağımız hiçbir şeyin de sözünü vermeyiz. Böyle yola çıktık, böyle devam ediyoruz. Çünkü arkamızda 74 milyon milletin duası ve desteği var'' diye konuştu.

İktidarları döneminde 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, Ordu'da 80 yılda 50 kilometre , iktidarları döneminde ise 56 kilometre, Giresunda ise 80 yılda 28 kilometre yol yapılmışken, 8 yılda 56 kilometre yol yapıldığını söyledi.

Karayolları bağlamında Giresun'u Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ''Ama şimdi efsane gerçek oluyor. Bugün temeli atıyoruz. İnşallah kısa sürede de tamamlayacağız. Bu havaalanı altyapı inşaatı için yüklenicilere bir teklifim var. 528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528, ilk iki rakamı Ordu'nun, son iki rakamı Giresun'un plakası. Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı'dır. Adı da böyledir, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.Bakan Yıldırım,Bakan Şahin ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte yüklenici firma yetkililerini platforma davet ederek havaalanı inşaatını 528 günde bitirme sözü aldı.

Son olarak konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’de, yılların hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, ''Bugün Ordu'muzda ve Giresun’umuzda önemli bir gün, tarihi bir gün. Bugünü yıllardır bekledik, 2011 yılında daha çok bekledik. 'Temel atıldı, atılacak' diye çok konuştuk. Çok da konuşanlar oldu. Bilerek konuşan oldu, bilmeyerek konuşan oldu. İnanarak konuşan oldu, inanamayarak konuşanlar oldu. Ama bugün görüyoruz ki, karşımda bez afişler okuyorum ki herkes, iktidarıyla muhalefetiyle bu güzelliğin birlikteliğinde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Havaalanının, Ordu ve Giresun'u bir araya getirdiği gibi, iki ilin var olan kardeşliğini daha da pekiştiren, güçlendiren bir görev üstlendiğini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizi bölge insanı olarak bir araya getirdi, getiriyor. Esasen biz geçmiş asırlardan, yüzyıllardan beri hep bir, hep beraber olan insanlarız, kardeşiz. Bu toprağın öz ve asıl sahipleriyiz. Onun için sahip olduğumuz ve ilelebet sahip olma kararlılığında olduğumuz bu aziz toprağa, aziz vatana olan inancımızı ve sevgimizi ifade etmek için hep çalışıyoruz, hep inanıyoruz, hep bir arada oluyoruz, düşünüyoruz, proje yapıyoruz ve onu hayata geçirmek için hep gayret ediyoruz. Yarınlara olan inancımız sonsuz, geçmişe olan saygımız ve ilgimiz yine sonsuz. Geçmişten güç alıyoruz. Geleceğe umutla, heyecanla ve güçlü bir şekilde yürüyoruz. Bu topraklara aşkımız var.''

Bu topraklara olan aşk uğruna yollar, hastaneler, savaş uçakları, Türk uyduları yapıldığını ifade eden Şahin, bu aşk için herkesin yollara düştüğünü ve mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

''Bugün o yolda, Gülyalı'da bir küçük moladayız. Yolumuz, yolculuğumuz, kutsal davamız, büyük yolculuğumuz, büyük Türkiye sevdamız hayırlı olsun, uğurlu olsun'' diyen Şahin, bölgenin sanatın ve sporun yanında turizm başta olmak üzere başka alanlarda da merkez olması için havaalanının olmazsa olmaz niteliğini taşıdığını vurguladı.

Ordu ile Giresun'un ikiz kardeş, ayrılmaz ikili olduğunu dile getiren Şahin, bugün aynı zamanda bu beraberliğin temelini attıklarını ifade etti.

Bakan Şahin, dayanışma ve birlik duygusu içinde bulunduğu sürece Türk milletinin çözemeyeceği sorun, yapamayacağı proje olmadığını belirterek, iktidarları döneminde havayolunun, karayolu ulaşımı gibi sık kullanılır hale dönüştürüldüğünü, deniz üzerine kurulan bu tesisle havayolunun bir anlamda su yoluna dönüşeceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından AK Parti Gülyalı İlçe Teşkilatınca Bakan Şahin'e portresinin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Havaalanının inşası dolayısıyla kupaya benzer bir vazo hediye edilmesi üzerine Bakan Yıldırım, ''Bu, peşinen Orduspor'un alacağı kupa olsun'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, İlimiz Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve protokolün diğer üyeleri butonlara basarak havaalanının temelini attı.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 927  )
[ Ekleyen  (Göreleses) | 26.07.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !