İsmailbeyli Köyü Çanakkale'yi Gezdi...

Fotoğraflar eklendi - Giresun ili Görele ilçesi İsmailbeyli Köyü Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin organize ettiği Çanakkale Gezisi programı 45 kişi ile , Üsküdar Belediyesi’nin verdiği otobüsle 25 Haziran Cumartesi akşamı yola çıkmak üzere gerçekleşti. Yolculuk başlangıcında dernek başkanı Oğuzhan Kılıçarslan, yolculara gezi programı ve nerelere uğranılıp, gezi boyunca nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

26 Haziran Pazar sabahı Çanakkale Eceabad’a varan kafile burada önce sabah namazını eda ettikten sonra Üsküdar Belediyesi’nin sabah kahvaltısı ikramını aldı. Ardından Belediyenin gezi rehberi eşliğinde tur programına başladı. Kilitbahirkalesi , Seddülbahir, Seyit onbaşı, Anzak koyu, Conkbayırı, 57.alay ve Sargıyeri gibi yerleri ziyaret eden kafile rehberin anlattığı o eşsiz kahramanlıkları dinledikçe gözyaşlarına hakim olamadı.

Tur boyunca bulunan hediyelik reyonlarından ve öğle molası verilen köy merkezinden hediyelik eşyalarını alan kafile yine Üsküdar Belediyesi’nin ikram ettiği öğle yemeğini aldıktan sonra dönüş yoluna geçti.

Gezi dönüşü Otobüste konuşma yapan genç başkan Oğuzhan Kılıçarslan şunları belirtti; “Öncelikle bu geziye gelerek bu organizasyonu anlamlı kılan hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Bizler birlikte güzeliz, bizler birlikte güçlüyüz. Bu organizasyonlar aslında değersiz görülen, dışlanan sivil toplum kurumlarının ne kadar önemli olduğunun kanıtı. Bizler dernek olmasak Belediye’nin bu imkanından faydalanamayacaktık. Bizler bir olmasak bu geziler olmayacaktı. Biz ne yaparsak yapalım, siz olmadığınız zaman hiçbir şeyin tadı olmayacak. Tek başımıza yalnız kalacağımız organizasyonların hiçbir artısı olmayacak. Sizlerden en büyük istirhamım kendinizi maddi manevi çok fazla sıkıntıya uğratmayacak şekilde bu tür organizasyonlara katılmanız. Ben bu gezi boyunca bizlere destek veren başta Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Mustafa Kara ve değerli ekibine, Belediye meclis üyesi Coşkun Çalık beye, Muharrem beye, Bilal beye, değerli kaptanlarımız Yakup beye ve İsmail beye, araç görevlisi Doğan beye ve bu geziyi anlamlı kılan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık, varlığınıza sağlık.”

İstanbul’a yola çıkan kafile gezi boyunca Çanakkale’deki o eşsiz kahramanların yaşadıklarını tekrar hatırlayarak dolu dolu geçen gezinin kendileri için çok huzur verici olduğunu belirterek, ecdatları bu topraklarda anma imkanını sağlayan başta Üsküdar Belediyesi Başkanı Sn. Mustafa Kara nezdinde tüm belediye çalışanlarına, Ayrıca büyük özveri gösterenve kişisel tüm çabasını harcayarak bu organizasyonu oluşturanİsmailbeyli Köyü Derneği Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan’a sonsuz teşekkürlerini sundular.










































GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 963  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 01.07.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !