Köy Muhtarlığı Son Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi...

Sevgili köylülerim; Hepinize sağlık mutluluk ve esenlikler dileği ile 2010-2011 yılında köyümüzde yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum.14-18 Mayıs tarihleri arasında 475 m beton yol yapılmış olup en kısa zamanda 545 metreye tamamlanacaktır. Bizim yollarla ilgili projemiz beton yolun cami yanına kadar devam etmesi idi, ancak önümüzdeki yıl bu projemiz tamamlanacaktır. Niçin cami yanı derseniz yolun aşağıdan yukarıya tamamlanarak gitmesi daha uygun olacaktır. Yine horozlu mahallemiz için yeni yol programı yaptırdık, bu yaz horozlu mahallemizin tamamına bakım yaptırılacak, kanalar açtırılıp yol projelerle düzeltilerek çakılama yapılacaktır. Sayın kaymakamımız horozlu mahallemiz bizzat söz vermiştir. En kısa zamanda buranın beton lama işlemine önümüzdeki yaz başlanacaktır.




Horozlu mahallemizde rahmetli Murat abinin yeni evinin yanındaki menfez devamı yaptırılmıştır. Eyüp Şahinin evine giden virajdaki çöken yerde programa alınmış olup bu yıl içinde yaptırılacaktır. Yine Erol Can ve Bilal Türkyılmaz’a giden yol için çakıl ve 100 torba çimento kaymakamlıktan temin edilmiştir. Yine Eseli mahallemizde Çatal dere yolu ile Uzun Önerli alt mahalle yolları yol ağı programına aldırılmış ve kaba çakıl yaptırılması programlanmıştır. Takiben yaz sezonunda bu yolların kaba çakılı yaptırılacaktır. Hocalı mahallemizde eski trafonun yanındaki Tevfik abinin evinin çökük tehlikesi nedeni ile 15 m kara taş duvarı yaptırılarak güvenliği sağlamıştır. Sevgili köylülerim size yeni beton yolumuz hakkında bilgiler vermek istiyorum; yolumuzun en dar yeri 5 m en geniş yeri mayu mahallesi ve Remzi Özerin evinin altındaki viraj 9,5 m dir. Beton yolumuzun kalınlığı hemen hemen her yerde 20 cm kadardır. Çökme olabilecek yerlere dolgu malzemeleri koydurduk.




Yol çalışmalarımızda köylülerimizden madden ve manen hiçbir yardım görmedik. Üst mahalle yalıya gelmek için yol yapımı zamanında kandazlı mahallesi yolunu kullanmışlardır. Sahil ve yalı mahallesindekilerde hiç uğramamışlarıdır. Her halde yardım ederiz korkusuna kapılmışlardır. İşçiliğini de Arif Kılıçarslan, Sıtkı Maşat ve bizzat Kendim yaptım. Ancak yol çalışmalarımızda eski muhtar Sayın Mustafa Karademir devamlı bizimle beraber ve bize her türlü manevi yardımı yapmıştır. Buradan kendisine şahsım ve köylülerimiz adına teşekkür ederim.

Sevgili köylülerim köyümüz altında güzel bir tuvalet ihtiyacımız yıllardır vardır. Bu yıl çok şükür WC yi 18 Mayısta kullanıma açtık. Wc çok amaçlı yaptırılmıştır;2 göz erkek tuvaleti,2 göz kadın tuvaleti ve bir gözde engelilerin kullanması için tasarlanmıştır. Dışarıya erkekler için abdest alma yeri olup bayanlar içinde iç kısımda abdest alma yeri mevcuttur. Aynaları, askılıkları ve sabunlukları ful aksamdır. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürmüz Trabzon ile Giresun arasında Böyle modern bir WC Yok demişlerdir.




Gelelim işin maddi yönüne Wc alt ve üst bölüm olarak 60 metrekare beton kapsamaktadır.Alt kısım wc,üst kısım özellikle cenaze ve diğer günlerde bayanların oturması için yaptırılmıştır.İç dış olarak 225 metrekare sadece fayans yaptırılmıştır.WC nin tüm maliyeti köyümüze 16.200 TL ye mal olmuştur.Bunun 1700 tl si camiden bağış olarak toplanmıştır.Bu para ile 1200 briket taşı ve 700 adet tuğla alınmıştır.1370 tl demir,1200 tl çimento,1470 tl kanalizasyon borusu,970 tl iç takım ve işçilik,gider boruları ve bağlantıları,870 tl fayans(yetmesi için),400 tl fayans çimentosu,400 taban dolgusu, 1200 tl kapı ve sineklikler,700 tl fosseptik,5300 tl de işçilik ücreti verilmiştir.Tabi bunların haricinde diğer masraflarımızda vardır ancak buraya hepsini aktarmadık.Yine üst betonu ve mermerlerini daha öncede belirttiğim gibi sayın Necdet Palak yaptırmıştır.Kısaca biz WC yapımında 4900 tl koyun otlatma kirası,3000 tl kaymakamlıktan,2270 tl köylülerimizin yardımıdır.Toplanan yardım 12370 tl iken harcanan ise 16200 tl olup eksik kalan 3830 tl yi bizzat kendim karşıladım ve köylülerimizin en kısa zamanda ödeyeceğine inanıyorum.Ayrıca belirtmeliyim ki bu WC tamamen köyümüzün imamı Muharrem Topçunun eseridir.Çünkü bana bir tuvalet yapalım dediğinde “hocam görüyorsun ki caminin dış kaplamasına 1500 tl ve geçen yıldan kalan 4170 tl borcumuz var iken nasıl yapabiliriz” dediğimde “ Sayın muhtarım ben iki sene sonra emekli olacağım beklide buralardan gideceğim ama köyümüz güzel Wc ye kavuşmuş olur” dedi.Bu yüzden Muharrem Topçuya bizzat teşekkür ederim.(Wc ile ilgili tüm masrafları ve harcamaları camiye ve kahvehaneye karar defteri ile asacağız)




Sevgili köylülerim, diğer konu elektriktir. İsmailbeyli köyünde bu kış hiçbir elektirik kesintisi olmamıştır. Çünkü her mahallenin bir trafosu vardır. Her mahalle kendinden sorumludur. Eskiden, özellikle kışın köy 5 gün bir hafta elektriksiz kalmakta idi. Çünkü tek bir trafodan idare ediliyordu. Ama şimdi her mahallenin ayrı bir trafosu var. Yeri gelmişken Uzun Önerli ve Yaralı mahallesi trafosu hakkında bilgi vereyim. İsmailbeyli köyünün trafo gücü 370 haneliktir. Karaburun köyünün trofo gücü 400 haneliktir.Bizim hane sayımız 347, Karaburun’un ise 130 civarındadır.Yani Karaburun trafosu takriben 270 hane daha trafodan faydalanabilir. O zaman ki Giresun bölge müdürü bizzat yerinde inceleme yaparak beni ve Karaburun köyü muhtarı Sayın Temel TÜFEKÇİ’yi de bir araya getirerek Uzun Önerli ve Yaralı mahallesini Karaburun Kabakulak Mahallesi trafosuna verilirse İsmailbeyli nin trafo yükünün hafifletilmesi gerekir dediler.Tabi bu bazı çevrelerce yanlış anlaşıldı.Şu anda köyümüzde ne bir elektrik sıkıntısı nede güç düşümü yoktur.

Diğer önemli bir hususda Köyümüz 2012 yılında şehir suyuna kavuşacaktır ve bu işe ait ihale Kaymakamlık tarafından yapılmıştır. Çömlekçi dersinden yapılan sondaj Kuşçulu,Boğalı,İsmailbeyli ve Karaburun köylerine dağıtılacaktır.Ana depo kalenin altına yapılacak olup buradan 4 köy dağıtılacaktır.Köyümüz merkez deposu Yaralı mahallesinde yapılacak ve 70 metreküplük depo ile tüm köye dağıtılacaktır.Sayın Kaymakamımız 2012 yılında her eve su verilecektir kimse özel masraf yapmasın demektedir.



Son olarak Köyümüz mezarlığında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum; Şu an için mezarlığımız yabancı otlardan temizlenmiş, çevresinde bulunan güllerin ve çiçeklerin dipleri açtırılmış toplam 9 yevmi yede işçilik masrafı olmuştur.



Sevgili köylülerim, İsmailbeyli her zaman bir bütündür ufak tefek olaylarda olsa biz Görele’nin gözde bir köyüyüz. Sizden ricam lütfen köyümüze sahip çıkalım asılsız dedikodu mahiyetindeki sözlere inanmayın.Hepinize sağlık,mutluluk dileği ile teşekkür ederim.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1087  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 28.08.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !