Görele'de 23 Nisan Çoşkusu....

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını tüm yurtta olduğu Görele'de törenlerle kutlandı.Görele Cumhuriyet Meydanında Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, hava şartlarının olumsuz olması dolayısıyla kapalı spor salonunda devam etti. Törene, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orçun Arılar, Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Nursi Çağlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, öğtretmenler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, diğer daire amirleri ve halk katıldı.







Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Görele Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 91. ci yıl dönümünü büyük bir coşku ve huzurla kutluyoruz. 23 Nisan bağımsızlığa ve hürriyete aşık bir milletin işgale ve haksızlığa karşı haykırdığı bir gündür. Bütyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, yaktığı meşalenin aydınlığında Türk Milletine önder, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletlere de örnek olmuştur. Milli Egemenlik, hür ve bağımsızlık yaşamaktır. Toplumda hürriyetin, eşitliğin ve adaletin sürekli olması ve korunması ancak milli egemenliğin sağlıklı bir biçimde kurulmuş olması ve korunması ile sağlanabilir. İşte Atatürk bu acıdan milletimize ve devletimize sonsuz bir hürriyet getirmiştir” dedi.

Cırıt; “Sevgili çocuklar; Her 23 Nisan bu günün anlamını bilerek, sizlere armağan edilen bu bayramın heyecanını yaşayarak, yarınlara ümitle koşacaksınız. Bu bayram sizindir. Çünkü siz geleceğimizsiniz. Ulusal varlığımızı ve bağımsızlığımızı sonsuza dek sizler yaşatacaksınız. Atatürk’ün sizlere duyduğu güvenin bilincini taşımak ve bu güvene layık olmak, böylece bilgi toplumuna ulaşmak için önemli görevimiz olmalıdır. Sevgili çocuklar bizler sizleri seviyor ve güveniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor. Bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden Atatürk’ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.









Tören öğrencilerin bir birinden güzel gösterilerinin ardından sona erdi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1058  )
[ Ekleyen  (Serdar Kara-GİHA) | 24.04.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !