İsmailbeyli Köyü Derneği Yön.Kur. 'ADAYLIK' Açıklaması...

Değerli Üyelerimiz, Değerli Köylülerimiz…2009-2011 dönemi boyunca yönetimini yürüttüğümüz İsmailbeyli Köyü Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin yönetim görevi 10 Nisan 2010 günü , çoğunluk sağlanamazsa 17 Nisan 2010 günü yapılacak Olağan Genel Kurulunda son bulacaktır. Bizler Görele’de en genç yönetim kurulu olarak köyümüzün adını başarıyla temsil ettik. Gerek Görele Dernekleri Federasyonu kurumunda gerek Giresun Federasyonu kurumunda toplantı, etkinlik, destek konularında elimizden gelen katkıyı köyümüz adına sunduk…

Bildiğiniz üzere derneklerin can damarı olan aidat konusu her dernek gibi bizim derneğimizde de en önemli sorun maddesiydi. Görevde kaldığımız 2 yıl süre boyunca , kendilerine şükranlarımızı sunduğumuz 70 kişilik üyemiz özellikle ilk 1. yıl bizlere ellerinden gelen desteği gösterdiler. Fakat zamanla heyecanların son bulması, destek sözlerinin unutulması, gerekse maddi imkansızlıkların doğması sonucunda destek sözü veren bazı üyelerimizde 2.yıl aidat konusuna yeterince eğilemedi. Bundan dolayı ilk döneme göre 2. dönem kişisel çabalarımız ve maddi imkanlarımız ile ayakta durmaya çalıştık.

Göreve başladığımızda içimizde son derece güzel duygularla, iyi niyetlerle, samimiyetlerle yola çıktık. Önce evlerini bildiğimiz, bulabildiğimiz, ulaşabildiğimiz köylülerimize ziyaretlerde bulunalım gönüllerini alalım, hallerini hatırlarını soralım dedik… Bunun için her hafta sonu bir bölgeyi gezdik. Amacımız aidat toplanması değil, dernekle köylüler arasında sıcak bir bağ kurmak ve gerçekten sosyal dayanışmayı, kalkındırmayı sağlamaktı. Bunu da ziyaretlerimizden memnun kalan köylülerimizle başardık.

Göreve başladığımız gün istedik ki değişik bir şeyler yapalım. Derneğimize ek katkı sağlayalım. Bunun için ilk defa bir köy derneğine sanal pos aldık, bunu da Yönetim Kurulumuzdaki Kemal Kılıçarslan kişisel çabalarıyla, son derece iyi imkanlarla başardı. Öyle ki bankaya ne yıllık pos kirası ödedik, ne de kesinti. İlk başlarda çok iyi bir tablo yakaladık. Nakit olarak alamadığımız çoğu aidatımızı, kredi kartlarıyla tahsil ettik. Fakat sonrasında maalesef verilen sözler tutulmadı. Bu da bizim şevkimizi git gide kırdı, bizleri git gide üzdü. Öyle ki en yakınlarımızdan dahi bazen garip eleştiriler; destek vereceğim sırf siz varsınız denmesine rağmen köstekler gördük. Üzüldük ister istemez, bizler de yolun başında hayata atılmaya çalışan ve bunun yanı sıra sorumluluk alarak, hiçbir maddi çıkarı olmadan derneği yürütmeye çalışan birer gönüllüydük…

Sonrasında yine Dernek Başkanımız Oğuzhan Kılıçarslan’ın sayesinde Görele Seyahat’ten bilet bayiliği aldık. Görele Seyahat’te derneğimize kestiğimiz bilet başı bağışta bulundu. Bu imkana rağmen, çoğu Görele Seyahat ile giden köylülerimiz, derneğimizi desteklemek yerine maalesef birkaç metre mesafedeki yazıhaneden aldı biletlerini. Biz yine de 10 bilette olsa derneğimize kazandırdığımız bağışlardan dolayı mutluyuz…

Yine Yönetim Kurulumuzun çevresi aracılığıyla, çeşitli işletme ve kuruluşlarda üyelerimize özel indirimler sağladık. Bu çalışmayı emin olunuz ki çoğu şirket dahi gerçekleştirmedi. İlk defa bir dernek olarak biz uyguladık. Gururunu da yaşamaktayız.

- 2009 yılında köyümüzde Fatma Cirit ile Nigar Kılıçarslan’ı yılın anneleri olarak seçip, kendilerine çiçeklerini ve takdir belgelerini takdim ettik.

- 2009 yılında Ümraniye Hekimbaşı’nda 100 kişinin katılımıyla 4. Geleneksel İsmailbeyli Köyü Pikniği’ni gerçekleştirdik. Çekilişler yaptık, oyunlar oynadık, doyasıya kaynaştık.

- 2009 yılında Ümraniye Hekimbaşı’nda Gençleri kaynaştırmak amaçlı Halı saha maçlarına başladık. 30-40 gencimiz bu maçlar ile birbirlerine daha sıkı bağlandı.

- 2009 yılında İLK KEZ köy sahilinde 1.Fındığa Giriş Festivali düzenledik. Her türlü olumsuzluğa, engele rağmen tüm köylümüzü sahilde topladık. Protokol olarak Belediye Başkanını, Garnizon Komutanını, Jandarma Komutanını köyümüzde ağırladık. Köyümüz Kemençe Sanatçısı Mahmut Uzunöner’in de katkısıyla 7 kemençeci, 1 klavyeci, 1 T.H.M. Sanatçısıyla , derneğimizin özel ÜCRETSİZ ikramlarıyla, davet ettiğimiz tüm basın mensuplarıyla doyasıya bir gün yaşadık. Bu etkinliğimiz tüm GİRESUN BASININDA yazılı ve görsel olarak MANŞETTEN yayınlandı.

- 2009 yılında İLK KEZ köyümüzde 7 aileye Kumanya Paketi yardımında bulunduk.

- 2009 yılında İLK KEZ köyümüzde 3 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk.

- 2009 yılında hastalarımızı ziyaret ettik, onlara moral verdik, destek olmaya çalıştık.


- 2010 yılında İLK KEZ köy derneğinde Bilgisayar – İngilizce – Müzik kursları açtık ve katılımcılarımıza Bilgisayar öğrettik, Müzik eğitimleri verdik. Bu etkinliğimiz GİRESUN BASININDA MANŞETTEN yayınlandı.

- 2010 yılında köyümüz Orta Mahalle camisine yapılan Çini ve Isıtma Sistemi için üyelerimizden ve kişisel çevremizden toplamak suretiyle maddi yardımda bulunduk. Sonraki dönemlerde de bu katkıyı sağlamaya gücümüz ölçüsünde devam ettik.

- 2010 yılında Eyüp Sultan’da yaklaşık 60 kişilik katılımla Gençlik Kollarını oluşturan Metin Kılıçarslan ile Uğur Kılıçarslan’ın organizasyonunda sabah kahvaltısı etkinliği gerçekleştirdik.

- 2010 yılında yine Gençlik Kollarını oluşturan Metin Kılıçarslan ile Uğur Kılıçarslan’ın organizasyonunda 1 otobüs ile Edirne gezisi gerçekleştirdik.

- 2010 yılında Köyümüzde yılın anneleri olarak Halide Kılıçarslan ve Gülistan Karademir’i seçerek kendilerine çiçeklerini ve takdir belgelerini takdim ettik.

- 2010 yılında Ümraniye Hekimbaşı’nda 50 kişinin katılımıyla 5. Geleneksel İsmailbeyli Köyü Pikniği’ni gerçekleştirdik. Çekilişler yaptık, oyunlar oynadık, doyasıya kaynaştık.

- 2010 yılında dernek katkısıyla köyümüzde yıllardır yapılmayan Aşağı Eseli Mahallesi yolunun yapılması için her türlü müracaatı ve baskıyı gerçekleştirdik, sonucunu aldık. Devamında da Muhtarımızın katkısıyla köyümüzün diğer yolsuz mahalleleri Eseli Mahallesinin Yukarı bölgesinin (Çataldere) ve Köso Kıranının yolları tamamlandı.

- 2010 yılında Kuşçulu – Boğalı – İsmailbeyli Köyü Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 1. Haş Dağı Festivalini gerçekleştirdik. Festival Haş Dağı Platformu adını taşıyan ve bölgeyi korumayı amaçlayan 3 köyün kaynaşması adına önemli bir yer edindi.

- 2010 yılında köyümüzde Lemurya isimli köyümüz gençlerinin de içerisinde bulunduğu Müzik grubunu köyümüze getirerek Hocalı Mahallesi ile Eseli Mahallesi’nde konserler verdik, köylülerimize doyasıya güzel bir gece yaşattık.

- 2010 yılında köyümüzde 8 aileye kumanya paketi yardımında bulunduk.

- 2010 yılında Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla 1 otobüs ile ÜCRETSİZ olarak köylülerimizi Çanakkale’ye götürdük, ÜCRETSİZ yemek imkanları sağlayarak son derece keyifli bir organizasyon gerçekleştirdik.

- 2010 yılında bir minibüs ile İzmit Maşukiye – Kartepe’ye 17 kişilik katılımla gezi düzenledik. Gezi programı hava şartlarının da müsaade etmesiyle en başarılı gezi organizasyonlarından birisi oldu.

- 2010 yılında derneğimizde ağırladığımız Radyo Görele ile canlı yayında köyümüzü tanıttık.

- 2010 yılında köylülerimizi toplayarak İLK KEZ bir sinema etkinliği gerçekleştirdik ve “New York’ta 5 Minare” filmine 30 kişi ile gittik.

- 2010 yılında 1 öğrenci kardeşimize eğitim bursu sağladık.

Tüm bu etkinliklerimizin yanı sıra Giresun ve Görele adına yapılan tüm etkinliklerde köyümüzün adını başarıyla temsil ettik.

Tüm bu etkinliklerimiz yerel yazılı ve görsel basında Manşetten yayınlandı ve köyümüzün adı sık sık duyuldu.

Tüm bu gayretlerimiz sonucunda artık misyonumuzu tamamladı. Bu süreçten sonra iyice azalan destekler sonrasında son 4 aydır hiçbir faaliyet gerçekleştiremedik.

İsmailbeyli Köyü Derneği köyümüzün adını taşıyan ve üyeleriyle yürüyen Kalkındırma ve Sosyal Birlik sağlamaya yönelik çalışan bir dernektir. Bu dernek çalışmalarında emek verenlerin hiç birisinin maddi bir beklentisi olmamış ve maddi bir kazanım sağlamaktan ziyade şahsi maddi güçlerini de dernek faaliyetleri için harcamışlardır.

Önümüzdeki Olağan Genel Kurul’da ADAY OLMADIĞIMIZI kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Dernek üyeliğinden tasfiye edilipte, dernek yönetimine aday olmak isteyenlerin 16 Nisan tarihine kadar üye olma şartları bulunmakta olup, üye oldukları takdirde yönetime aday olma ve seçilme hakları da mevcut hale gelecektir.

Ayrıca Dernek Yönetimine talip olanların şimdiden listelerini yapmaları gerekmektedir.

Olağan Genel Kurul’da aday çıkmaması halinde derneğin tasfiyesi başlayacak ve köy derneği kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Tüm Üye ve köylülerimiz başta olmak üzere Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.


Saygılarımızla

GİRESUN İLİ, GÖRELE İLÇESİ
İSMAİLBEYLİ KÖYÜ KÜLTÜR
DAYANIŞMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU




GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 880  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 29.03.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !