Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı...

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Üç Pare top atışı ve Görele Cumhuriyet Meydanında Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlik hava şartlarının kötü olması münasebetiyle Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde devam etti. Törene, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele Jandarma Komutanı Üsteğmen Nursi Çağlak, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, Türkiye Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, siyasi parti temsilcileri, diğer daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, “Kurtuluş günü Emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü gündür. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün pekiştirildiği gündür. Bayrağımızın coşkuyla dalgalandığı en güzel günlerden biride bu gündür” dedi.



Melikoğlu, “Yıllar önce Göreliler, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna başta canları olmak üzere her şeylerini feda etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda etmişliklerin öyküleriyle doludur. Görele’nin bu onurlu gününde geçmişteki onurlu direnişleriyle topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.



Törende, kurtuluş günü nedeniyle yapılan çeşitli daldaki yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra şiirlerin okunması, mehteran gösterisi ve halk oyunlarıyla sona erdi.





GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 829  )
[ Ekleyen  (görelehürses) | 14.02.2011 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !