İsmailbeylikoyu.Com'dan Kamuoyuna Duyuru...

Köyümüz muhtarı Sn. Yüksel Polatoğlu’nun sitemize göndermiş olduğu yazı “tarafsızlık” ilkemizce aynen sitemizde yayınlanmıştır. Yazının içerisindeki haber ve bilgi yazılarına hiç bir itirazımız olmamakla beraber yayınlamaktan memnuniyet duymaktayız. Fakat yazının içeriğinde web sitemiz suçlanmaktadır. Bu suçlama yazısına cevap yayınlama mecburiyeti duymaktayız. Muhtarımızın bahsettiği yorumlar ve o yorumlara cevaplarımız, ayrıca diğer gelişmeler aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyoruz ki www.ismailbeylikoyu.com Sayın Yüksel Polatoğlu’na ve hiçbir şahısa, artniyet beslememektedir. Tüm haberler basın meslek ilkesi doğrultusunda tarafsızca yayınlanmaktadır.

Yayınlanan haberler kuruma, kişiye göre yalan ise tekzip yayınlama hakkı vardır. “Yalan ve taraflı yayın yapmakla itham edilen” haberlerin yayınlandığı www.ismailbeylikoyu.com bu tekzip yazısını yayınlamaktadır.

Sitemiz imtiyaz sahibi Sn. Oğuzhan Kılıçarslan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Köy muhtarımız Sn. Yüksel Polatoğlu geçtiğimiz günlerde telefon ile aradı ve ‘Sitede benim haberim olmadan hiçbir köy haberi yayınlamayacaksın. Ben avukata sordum. Köy haberlerini muhtarlığa sormadan yayınlamak suçmuş” şeklinde açıklamada bulunmuştur. Konuyu bende araştırarak iki avukata sordum. ‘Böyle bir gerçekliği bulunmadığı tespit edilmiştir’. Öyle ki hiçbir haberimizde muhtarlığa direkt ismen bir suçlama yapılmamıştır. Sayın muhtarımız lehte haber istiyor sanırım ama biz tarafsız haberciliği uyguluyoruz. Elbette iyisini de yazacağız, kötüsünü de. Muhtarımız bu şekilde suçlamalar ile baskı politikası uygulamakta ne yazık ki. Fakat biz kendisine düşman değiliz, hiç bir zaman da düşman olmadık, baskı unsurunu da kabul edemeyiz. Basın kanununa yapılan itirazda mahkemenin verdiği karar şöyledir; ‘Önemli görevlerde bulunan kişilerin basının haber verme hakkı ve özgürlüğü sebebiyle sert eleştirilere muhattap olmaları demokratik rejimin ve yürüttükleri görevin bir gereği olarak kabul edilmelidir’. Bu kararı Yargıtay 4. hukuk dairesi de onamıştır. Ki bu karar haberde bir kişiyi açık açık suçlamaya verilen bir karardır. Bizim haberlerimizde isimler ön plana çıkarılmamıştır. Biz 6 kişilik ekiple haberciliğimizi toplumun menfaatini sağlamaya yönelik yapıyoruz.” dedi.

Ayrıca Kılıçarslan yaptığı açıklamada; “Ben bu sene köyde köy muhtarı Sn. Yüksel Polatoğlu ile yüz yüze görüştüm ve ‘Seni yanlış yönlendirenlere kanma, internete girip haberleri kendin oku, ben sana her konuda siteyi açtım abi' dedim. 'Bana bundan sonra Tayfun abi aracılığı ile her hafta bülten gönder. Bende sitede yayınlayayım. Sen yeter ki yaz gönder, bir olay mı oldu geciktirmeden hemen o hafta yaz yolla’ dedim. Muhtarımız da ‘tamam yazıp göndereceğim’ şeklinde yanıt verdi. Aynı günün akşamında durumu Tayfun Özkaya’ya da söyledim ve ‘tamam’ yanıtını aldım. Fakat görüldüğü üzere Sayın muhtarımız köyden döndüm döneli yaptığı çalışma ile ilgili hiç bir haber, bülten göndermemiş telefonla dahi bizleri bilgilendirmemiş ve sitemizi haberi yapmamakla itham etmiştir. Oysaki çalışma ile ilgili sitemize ulaşan haberler fotoğrafları ile yayınlanmıştır.” dedi.

Bu Haberleri başlıkları ve tarihleri ile yazımızın sonunda okuyabilirsiniz.

Sayın Muhtarımız “benim beyanım dışındaki hiç bir şeye inanmayın tamamen gerçek dışı ve yanlış bilgilerdir” diyerek internet sitemizi birebir yalancı duruma düşürmektedir. Yalan olan haber hangisi? Merak etmekteyiz. Sitemizde muhtarlığın zorda kalmaması için kulağımıza gelen hiçbir söylentiyi yayınlamadık. İddia ediliyor şeklinde yazılabilecek hiçbir açıklamayı da yayınlamadık. Sayın muhtarımızdan ricamız; kendisine sitedeki haberleri çarpıtarak anlatanların, araya fesat sokmaya çalışanların artniyetli yorumlarına değil, okuduğu gözüyle gördüğü haberlere inanmasıdır.

Tuvalet ve elektrik haberleri muhtarımız kendisinin hazırlayacağını söylediğinden dolayı ayrıca haber olarak yayınlanmadı. Öyle ki son görüşmesinde “bende çok yoğundum, hazırlayamadım, ilgilenemedim, en kısa zamanda göndereceğim” şeklinde beyanda bulunmuştur. Köydeki diğer haber organlarından da bize bu yönde bir haber ulaşmadı. Bazı haberlerde de araya fesat gireceği için köyde ikilik çıkacağı için bilerek yayınlamadık. En basit örneği Hocalı çeşmesi haberleri…

Art niyet ve kasıt var denilen haberler aslında hiçbir art niyet bulunmamaktadır. Basın kanununa göre , “x kişi şu yönde görüş belirtti, şu olay oldu sebebinin şu olduğu iddia ediliyor” şeklinde yazılan yazılar suç unsuru taşımaz.

Yalan ve yanlış haberler yayınladığımız iddia ediliyor. Bize fotoğraf ve belgeleri ile gelen haberleri sitemizde yayınlıyoruz. Muhtarlığa göre yanlış olan haberlerde tekzip yayınlama hakkı bulunuyor. Fakat muhtarımız bu haberlere tekzip yazmak yerine siteyi suçlayarak baskı yaratıyor farkında olmadan. Oysa demokratik hukuğun gereği açıklama – tekziptir. Yani medeni insanlar olarak kavga etmeden tartışmaktır.

Elektrik trafoları haberi sitemizde yayınlanmıştır. Arşivi ve toplu haber dosyamızı okuyanlar görecek ve hatırlayacaktır. Giriş ve mahyo mahalle menfezleri hakkında da sitemize hiç bir haber ulaştırılmamıştır. Maalesef www.ismailbeylikoyu.com 'un her şeyden haberi olduğu sanılmakta. Ve haberleri yazmıyorlar diye düşünülmekte. Oysa gaipten haber almadığımız her insan tarafından bilinmekte…

Sitemizin Muhtarlığa art niyetliliği olsa, muhtarlığın şu an sitemizi suçlayan açıklaması ve daha önceki haberleri de yayınlanmazdı. Ayrıca unutulmaması gerekir ki Muhtarlık sürecinde röportaj alıp yayınlayan yine sadece bu siteydi.

Tekrar söylüyoruz sitemiz bağımsız kurum ve şahsi mülkiyettir. Hiçbir kuruma, köy muhtarlığına, köy derneğine bağlı değildir. Kimseye düşman da değildir. Hiçbir kimsenin emri altına da girmeyecektir, baskısını da asla kabul etmeyecektir. Burası tüm insanlara açık bir haber, bilgi ve kültür platformudur.

Sn. muhtarımızın köyümüze yapmaya çalıştığı her türlü güzel girişimi desteklediklerini ve bu güzel işlerin tüm haberlerini şimdiye kadar yayınladıklarını ifade eden Kılıçarslan; “ haber konusunda destek olmaya çalıştık. Fakat kimse bize destek olmadığı gibi sürekli eleştirildik. Site giderini şahsen ben ödüyorum. Bu siteyi almak isteyen varsa 20.000 TL’ye hemen teslim edebilirim. Şimdi bazı kişiler bana sitemde bulunabilir, yalnız kimse kusura bakmasın. Herkesin fıtratı farklı. Benim doğrularım sizinkilerle aynı olmak zorunda değil. Benim doğrularım size uymayabilir. Hayatta herkes verdiği kararlar neticesinde yaşar ve ölür. Neler çektiğimi bir ben birde ALLAH biliyor. İnanın siz olsanız zerresine dayanamazdınız. Ben bu yaşımda bu köy için çok şey yaptım. Benim yaşımda kaç genç, kaç kişi köyde bunu yaptı? Oturup düşünün isterseniz... Ben böyle düşünüyorum ve söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Güzel olan herşeyin yanındayım, çirkin olan herşeyin de karşısında olacağım. Kimseyi de ismen küçük düşürecek harekette bulunmadık, kimseyle kötü olmak istemedik, herkese iyi niyet gösterdik...Beklerdim ki tüm köylüm bu mücadelemize, köyümüz için verdiğimiz bu tanıtıma bu sisteme katkı sağlasın. Ama maalesef bunu göremedik. Olsun , hepsinin canları sağolsun…” dedi.


Köyümüz Muhtarı Yüksel Polatoğlu’nun yayınlanmadığını iddia ettiği haberlerin başlıkları ve tarihleri aşağıdadır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
İSMAİLBEYLİKOYU.COM YÖNETİM KURULU


- Köyümüz Orta Mahalle Camii'nde Tadilat Yapılarak Yenilendi...
Tarih: 16.10.2010

- Köy Camisine Tuvalet Yapımı... =
Tarih : 07.08.2010

- Muhtarlık Açıklaması: Sahil Mahalle Cami Tadilatı =
Tarih: 23.04.2010

- Köyde Elektrik Çalışmaları… =
Tarih: 11.03.2010

- Orta Mahalle Camiye Çini ve Isıtma Sistemi Yapıldı…
Tarih: 16.10.2010

Daha detaylı tüm haberler için arşivlerimize bakabilirsiniz....

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1255  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 06.12.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !