İsmailbeyli Köyü Muhtarlığı Açıklaması...

Not: Bu haber noktası virgülü kelimeleri dahil aynen Köy Muhtarı Sn. Yüksel Polatoğlu'nun Sn. Tayfun Özkaya aracılığıyla gönderdiği şekilde yayınlanmıştır. Web Sitemizin tekzip yazısı ilerleyen günlerde yayınlanacaktır... - İsmailbeyli Köyünden Sevgiler. Muhtar Yüksel Polatoğlu ve ihtiyar heyeti tüm köylülerinin mübarek kurban bayramını kutluyor. Bayramın ülkemize insanlığa ve köyümüze hayırlar getirmesini temenni ediyor. İsmailbeyli köyü aydınlandı.. Köyümüzün tüm mahallelerine özel elektrik trafosu ve şalteri yerleştirildi. Artık Horozlu mahallesinin ayrı bir trafosu ve şalteri var. Uzunönerli mahallesinin ayrı bir trafosu ve şalteri var.Yine Hocalı mahallesi dediğimiz camii yanı olan aşağı mahalleyi kapsayan bölgenin ayrı bir trafosu ve şalteri var. Daha önce sahil veya yalı mahallesi dediğimiz asfaltın altından yalıya kadar olan bölgenin trafosu yaptırılmıştır.

Muhtar Yüksel Polatoğlu hedefinin her mahalleye yeni yol üzerinden elektrik hattı döşetmek ve sokak lambaları taktırmak olacağını belirtmektedir. Yani bir köylümüzün yalıdan ister Horozköye ister hocalıya ister eserliye ister Uzunönerliye geceleyin tek başına yaya olarak cep fenersiz gidebilmesini hedefliyor.

Buradan sayın köylülerim sizden bir ricam var benim bayanım olmayan köyle ilgili hiçbir beyana veya sözlere inanmayın. Tamamen gerçek dışı ve yanlış bilgilerdir.

Yine köyümüze hiç yakışmayan sahildeki WC yeniden yapılmakta kaba inşaatı bitti. En kısa zamanda sıva ve fayans işleri yaptırılacaktır. Esasında Muhtar Yüksel Polatoğlu WC konusunda şu açıklamayı yaptı. Biz muhtarlık olarak böyle bir inşaat yapmamız mümkün değildi. Çünkü köyün muhtarı Yüksel Polatoğluna geçen yıldan 4.900 TL borç vardı. (Bu yılda 7.400 TL) Bir gün camide servis otobüsü namaz kılmak için duruyor.Tuvalet arıyorlar (Bayanlar) bulamayınca imamın evine gitmek mecburiyetinde kalıyorlar. Sayın İsmailbeyli köyü muhtar ve imamı köyünüz çok güzel caminiz pırıl pırıl ancak bu tuvalet sie hiç yakışmıyor. Bu not üzerine imam ve muhtar el ele vererek bu tuvaletin yapılmasına karar verdik. Bu zamana kadar WC’ ye 2.900 TL işçilik ve fosseptik, 1.370 TL demir, 580 TL çimento 1.050 TL briket, 1.270 TL blokaj için boru 80 TL nakliye 400 TL üst beton olmak üzere toplam 7.250 TL harcanmıştır. Bunun üst betonunu ve 550 TL borusunu sayın Necdet Palak almış 1.000 TL camiden bağış toplanmış 850 TL de köy bütçesine makbuz karşılığı vatandaşlar vermiştir. Kalan 5.000 TL muhtar Yüksel Polatoğlu bizzat cebinden ödemiştir. Muhtar diyor ki ben muhtarlık dönemimde köyümü Görele’nin değil Giresun’un örnek köyü yapmak için çalışacağım. Ancak köylülerde köyünün sorunlarına yardımcı olacaktır. Hala bu devirde köyünün güzelliklerden memnun olmayanlar var.

Burada bir konuyu hemen belirteyim özellikle köy sitesini yönetenlere sesleniyorum. Yalan yanlış duyumlara dayanan haberleri lütfen yayınlamayın. Köyle ilgili haberlerde mutlaka muhtarın ve ihtiyar heyetinin haberi olmayan yanlış eksik haber ve bilgileri yayınlamayın. Ne yazık ki sitede elektrik trafoları, WC yapımı, hele hele giriş ve mayo mahallesi menfezleri, Hocalı çeşmesi hiç haber olarak yayınlanmamıştır. Burada art niyet ve kasıt vardır. Halbuki bunlar köy için birer eserdir. Bakın özellikle belirtiyorum Hocalı çeşmesi ilersi için bir nimet, bir servettir. Çünkü köyde kalanlar genellikle emekli ve yaşlılardır. Sularını genellikle doğadan almaktadırlar. Orada bir arıza bolunca oraya gitme problemleri yaşamaktadırlar. Hatta bir çoğu susuz kalmaktadırlar. Ama yakındaki su hayattır.

Sudan açılmışken muhtar tüm İsmailbeylilere şu müjdeyi veriyor. 2012 yılında çömlekçi deresinden Kuşçulu, İsmailbeyli ve Karaburun köylerine su getirilecektir. Projesi ve ödeneği hazırlanıp müteahhit’e verilmiştir. Hatta Kaymakam bey bizzat muhtar Yüksel Polatoğlu’na özel olarak çağırıp muhtar sakın köye su için vatandaşlarına masraf ettirme 2012 de tüm köye ve mahallelere su verilecektir demiştir.

Sevgili köylülerim; Aralık ayında yol çakılama çalışmalarımız başlayacaktır. Bu yıl köyümüzde 4 km civarında yeni yol açılmıştır. Hatta Çatal dereye kadar. Bu yolların bakım ve çakıllanması için Horozlu mahallesinden başlanacak ve sıra ile diğer mahallelere de geçilecektir. Benim yol konusunda tutamım bellidir. Ben herkesin evine yol gelsin her ev bu imkandan yararlansın isterim. Ancak başkalarının hakkını hiçe sayarak kendi yerinden yol geçmesin başkasının yerinden yol geçsin ama benim kapıma yol gelsin. Ben bu tür zihniyete karşıyım. Her Aklı selim köylümde karşı olacaktır. Ne yazık ki dedikodu ve yanlış bilgiler sitede yayınlanmaktadır. Ben söylüyorum ve üzerine basa basa açıklıyorum. Yol için sonuna kadar tüm köylülerimin yanındayım. Medeniyetin ve yaşamın ta kendisidir yol.

Köylülerim; Birazda İsmailbeyli’de yapılanlardan bahsedelim. Bu zamana kadar 9 menfez yaptırılmıştır.2 Trafo bu yıl içinde yaptırılmıştır. (Maliyeti 82 milyardır.) İnceleyin Giresun tarihinde bir yılda 2 trafo hiçbir köye yaptırılmamıştır. Burada eski Bakan İbrahim Özdemir’in büyük payı vardır. yukarki caminin minberi ve kaloriferi yaptırılmıştır.Sahil Caminin dış yüzeyi komple kaplatılmış (7.500 TL) yine kalorifer sistemi yaptırılmıştır. Sahildeki yeni WC en kısa zamanda tamamlanacaktır. İki erkek, iki kadın bir engelliler için tuvalet ve bayanlar için ortada abdest almak için şadırvan yapılacaktır. Toplam bedeli (9.500 TL) dir. Benim sizden ricam bir bütün olalım. Köyümüz ihtiyaçlarını omuz omuza vererek giderelim. Lütfen muhtarlığın bilgisi dışındaki haberlere inanmayın. Sizden yeni WC için yardım ve bağış bekliyoruz.

Kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. Önümüzdeki ay tapu dağıtımı yapılacaktır.

Hepinize en içten dileklerimle ihtiyar heyeti, köy imamlarım ve şahsım adına sağlık ve esenlikler dilerim.


Yüksel POLATOĞLU
İsmailbeyli Köyü Muhtarı












GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1155  )
[ Ekleyen  (İsmailbeyli Köyü Muhtarlığı) | 29.11.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !