İsmailbeyli Köyü Kartepe'de Kartopu Oynadı...

Görele, İsmailbeyli Köyü Derneği aktivitelerine bir yenisini daha ekledi. 31 Ekim Pazar günü daha önce duyurusunu yaptığı gezinin katılımcılarıyla sabah İstanbul’dan hareket ederek İzmit’in Maşukiye ilçesine varan kafile burada sabah kahvaltısı yaptı. Bölgenin giderek artan turizm potansiyelinde sabah kahvaltısının etkisi büyük çünkü kahvaltıda donatılan masada yok yok. Doyumsuz bir kahvaltının ardından doğa harikası Maşukiye’yi gezen kafile coşup akan derelerde ve şelalelerde bol bol hatıra fotoğrafı çektirip , alabalık tesislerini gezdi.

Sonrasında Kartepe İlçesine hareket eden kafile öğle saatlerinde Kartepe Turistik Tesisleri Greenpark ‘a vararak kartopu oynamanın keyfini yaşadı. Otelin bulunduğu bölgenin 1300 m. rakımı itibariyle iklimsel koşulları kış sporları için oldukça uygun. Otelin tesislerini gezen kafile daha sonra teleferikle Kartepe’nin zirvesine çıktı. 1540 m. Rakımda harika bir doğa manzarasıyla karşılaşan gezi grubu havanında mükemmel olmasıyla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, kar topu oynadı. Karların içerisinde 1540 m. rakımda tshirtle gezenlerin görüldüğü bölge harika manzarasıyla büyüledi. Bölgede bulunan TRT ve Radyo vericilerinin yanında gezintiden sonra arkalarda görünen sis ve dağ manzarasını izleyen grup, manzara karşısında mest oldu. Zirveden inen kafile sonrasında At tesisleri ve Türk Milli Takımı tesislerini inceleyerek Kartepe Turistik Tesislerinden ayrıldı.

Dönüş yolunda ise önce Kartepe’den de izlenen muhteşem Sapanca gölü manzarası için yol üzerinde fotoğraf molası verildi. Doyumsuz manzarada Sapanca gölünün büyüklüğünü ve harika manzarasını izleyen grup daha sonra yol üzerinde sucuk ekmek molası verdi. Sisli Vadi tesislerindeki yemek molasının yanı sıra, tesislerin alt bölgesindeki buz gibi ve berrak akan dereyi gezen kafile daha sonra Kartepe ilçesinin semt pazarına uğrayarak yöresel köy ürünlerinden alışveriş yaptı.

Gezinin uzun yol olmaması ve bu aylarda kar topu oynamanın keyfi sebebiyle son derece verimli olduğu programda , katılımcılar büyük derecede keyif aldı.

İsmailbeyli Köyü Derneği Yönetim Kurulu adına Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan yaptığı açıklamada katılımcılara teşekkür ederek , dernek olarak çalışmalarına görev süresinin sonuna kadar devam edeceklerini , bundan sonraki programlarını da uygulamaya alarak katılanlarla güzel bir süreç yaşayacaklarını ifade etti. Kılıçarslan, İstanbul’a en yakın Karadeniz’e benzeyen bölge olduğu için Maşukiye – Kartepe’yi tercih ettiklerini belirterek, Kartepe’nin tesisleriyle birlikte sunmuş olduğu kar oynama keyfinin ise kendileri için sürpriz olduğunu belirtti.































































Haber: Sabri Kılıçarslan
Fotoğraf: Oğuzhan Kılıçarslan - Rıdvan Kılıçarslan

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 891  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 31.10.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !