Vatandaştan Fiberoptik Eylem

Giresun'un Bulancak ilçesinde vatandaşlar, bir firmanın fiberoptik altyapı çalışmasını "1. İnternet Şenliği" düzenleyerek protesto etti.Giresun’un Bulancak ilçesinde Uçarlı Mahalle halkı bir internet firmasının altyapı çalışması sırasında yollarının bozulduğu gerekçesiyle eylem düzenledi.Mahalle meydanında toplanan bir grup, çalışmanın yapıldığı yol güzergahında davul-zurna eşliğinde ellerinde “Bizler mahallemizde radyasyon istemiyoruz”, ”Bizler teminat değil yol istiyoruz”, “Bizler yıkılan yollarımızın yapılmasını istiyoruz” dövizleriyle yürüdüler.

Uçarlı Mahalle Muhtarı Dursun Köse, fiberoptik altyapı çalışmalarının başladığı mahalle girişinde yaptığı açıklamada, “Bizler yapılan çalışmaları engellemek istemiyoruz. Ancak mahallemizin asfalt yola kavuşması için yıllardır mücadele veriyoruz. Yolumuzun asfaltlanması için de defalarca mahalle halkımız eylem yaptı. Şimdi de yapılan yollarımızın yıkılmaması için bir araya geldik. Mevcut çalışmalarda yıkılan yolumuz yapılmadan çalışmanın devam etmesini istemiyoruz“ dedi.

Yıkılan yollarının yapılması ve çalışmaların durdurulmasını isteyen vatandaşlar daha sonra Bulancak Belediyesi meydanına yürüdüler. Burada Mahalle Muhtarı Dursun Köse öncülüğünde oluşturulan bir heyet Belediye Başkanı Kadir Aydın ile görüştü. Belediye Başkanı Kadir Aydın, yapılan çalışmaların durdurulduğunu açıkladı. Başkan Kadir Aydın, “Bizler de mahallemizde yıkılan ve bozulan yolların yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 300 metre civarında bir çalışma yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar esnasında yıkılan yollar yapılmadan yeniden çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizler yapılan hizmete engel olmak istemiyoruz. Sadece bir hizmet yapılırken diğerinin yıkılmasını da istemiyoruz. Bu konuda vatandaşımızın yanındayız” dedi.

Uçarlı Mahalle halkı tarafından gerçekleştirilen eylem Başkan Aydın’ın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 787  )
[ Ekleyen  (internethaber) | 08.10.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !