İsmailbeyli Köyü Çanakkale'yi Ücretsiz Gezip Geldi...

Giresun, Görele, İsmailbeyli Köyü Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin düzenlediği Çanakkale Gezi programı 19 Eylül Pazar günü gerçekleşti. Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan’ın girişimleri sonucu Üsküdar Belediyesi’nin destek verdiği organizasyon 18 Eylül Cumartesi gecesi İstanbul Ümraniye ve Eyüp bölgesindeki yolcuların alınıp yola çıkılmasıyla başlandı.

Sabah erken saatlerde Eceabat’a varan kafile, burada kıldığı sabah namazının ardından ücretsiz olarak verilen Sabah kahvaltısını yaparak gezi programına başladı.

Öncelikle Kilitbahir kalesini gezen kafileye eşlik eden rehber gezi boyunca araç mikrafonundan her gezilen yer hakkında bilgi verdi. Yolcular araçlardan inerken rehberin verdiği bilgiler sayesinde o anları o yerlerde tekrar yaşadılar. Sonrasında sırasıyla çeşitli yerleri gezen kafile son olarak köyde bulunan ve savaş eşyalarının sergilendiği müzeyi ziyaretin ardından 57.Alay ve Conkbayırı / Anafartaları ziyaret etti. Rehberin dolu dolu anlatımıyla geziye katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Gezi yerlerinde hediyelik ürünlerden almayı ihmal etmeyen kafile son derece planlı şekilde yapılan turdan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Gezi programının bitmesiyle birlikte anlaşmalı olan tesise tekrar geçen kafile ücretsiz öğle yemeği programından sonra dönüş yoluna geçti. Dönüş yolunda yöresel Çanakkale domatesi ve Kavunu gibi ürünlerden alan yolcu grubu daha sonra öğlen namazını da eda ederek İstanbul’a dönüşe geçti.

Dönüş yolunda söz alan Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan yaptığı konuşmasında şunları belirtti; “Öncelikle siz değerli köylü ve misafirlerimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu programda bizlere büyük destek sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Mustafa Kara’ya ve nezdinde tüm çalışanlarına ayrıca değerli araç personelimiz ile değerli rehberimize huzurlarınızda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Bizler dernek olarak bu gezi programını almak için çeşitli insiyatifleri referanslarımızı değerlendirdik. Sizlere böyle bir imkan sağladık. Ücretsiz olarak Çanakkale’yi gezdik ve sabah kahvaltısı ile öğle yemeklerimizi de yedik. Bu tür faaliyetlerin devamı için derneğimizin daha güçlü olması lazım. Biliyorsunuz derneklerimizin güçlülüğü de aidatını ödeyen üye sayısının çokluğundan geçiyor. Biz aidat ödemeyen üyeleri tasfiye ederek, aidat ödeyen üyelerimizle yola devam etme kararı almıştık ve bunu uyguladık. Sizlerden şunu istiyorum, bu organizasyonların devamı için gelin derneğimize üye olalım. Bu kurumu daha çok büyütelim. Büyütelim ki böyle imkanları sürekli size sunabilelim. Bu organizasyon için hiçbir kimseden bir şey talep etmiyoruz. Bizim hiçbir maddi kazancımız yok. Bizim tek kazancımız manevi kazançtır. Edilen bir teşekkür , bir dua bizlere yetmektedir. Bizim kazancımız ve amacımız insan kazanmaktır. Bizlere inanıyorsanız bizlere güveniyorsanız, bizim yanlış bir iş yapmayacağımızı biliyorsanız lütfen gelin bu derneği daha güçlü yapalım. Bizlere bu yönde verdiğiniz destekten dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum.

Sizlerden şunu rica ediyorum. İnternet sitemizi takip edin ve sitemize bu organizasyon ile ilgili yazılar yazın.

Derneğimize üye olmak konusunda ve aidat ödeme konusunda sorularınıza gelecek olursam, hiçbir zorluğu yok. Sitemizden formları indirerek üye olabilirsiniz. Mahalle temsilcilerimize ve köy internet sitemizde bulunan hesap numaramıza eft / havale geçebilirsiniz.

Bizlere tekrar bu organizasyonda destek verip geldiğiniz için sizlere, ayrıca bizlere ücretsiz olarak geziyi sağlayıp yemek ikramlarını da sunan Üsküdar Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.

İnanın bu hizmeti çoğu dernek alamıyor ama biz aldık. Siz varsınız diye aldık, sizin için çabaladık, sizin için referanslarımızı çevremizi kullandık. İsmailbeyli Köyü adını daha çok duyurmak için aldık ve bu yöndeki çabamız devam edecek.

Bundan sonraki projemiz Ekim ayında 3 köy olarak düşündüğümüz Amasra-Safranbolu gezi projemizdir. Komşu köylerle ortak projelerimiz olacaktır. Onlarla da kaynaşmak hepimizi daha güçlü yapacaktır. Etkinlik duyuruları için lütfen sitemiz olan www.ismailbeylikoyu.com ‘u takip ediniz. Hepinize tekrar teşekkürler.”

Kılıçarslan’ın bu konuşması tüm köylü ve misafirler tarafından alkışlanırken, konuşma sonrası köyden olmayan misafirlerin bile üye olmak istemesi dikkatlerden kaçmadı. Kılıçarslan’a teşekkürlerini sunan yolcular, otobüs içindeki hizmetten de son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler.


Haber: Sabri Kılıçarslan / İsmailbeylikoyu.Com
Fotoğraf: Oğuzhan Kılıçarslan


































































GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 868  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 21.09.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !