Kaya Üzerinde Türkiye Haritası...

Giresun'un Keşap ilçesine bağlı Karabulduk beldesi Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, vatandaşları beldede kayalıkların üzerinde yer alan doğal 'Türkiye Haritası'nı görmeye çağırdı. Öztürk, yaptığı açıklamada, beldenin Armutdüzü köyünde Şahan Kayası üzerinde yaralan şeklin uzaktan bakıldığında adeta doğal bir "Türkiye Haritası" gibi göründüğünü belirtti.

Geçmiş yıllarda bölgenin yeterli düzeyde reklamının yapılamadığına işaret eden Öztürk, bu nedenle eşsiz güzelliğin adeta saklı kaldığını dile getirdi. Bölgeye yerli ve yabancı turistlerin geldiğini, ancak bunların sayısının çok az olduğunu ifade eden Öztürk, "Yeterli düzeyde insanı buraya çekemiyoruz. Belediye olarak bölgenin tanıtımına ağırlık vermek için çalışmalar yapacağız. Bu doğal ve eşsiz güzelliği bölge ve Giresun turizmine kazandırmak istiyoruz." dedi.

İnsanları belde sınırları içinde yer alan doğal 'Türkiye Haritası'nı görmeye beklediklerini aktaran Öztürk, "Burada muhteşem bir güzellik bulunuyor. Doğanın biz insanlara önemli armağanı. Biz bu güzelliğin herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Bunun için insanları beldemize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Birinci derece sit alanı ilan edilen Şahan Kayası koruma altında bulunuyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 892  )
[ Ekleyen  (İnternethaber) | 21.07.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !