Akbaşlı, Fındığınızı 5.25 TL'ye de Vermeyin!...

*Kaçkar TV’de Bu Kez Fındık Konu Edildi! *Gazeteci Ufuk Kekül sordu, GZO Başkanı Özer Akbaşlı anlattı! *Alivreci üreticiye sormadan, 3.25 TL’den bağlantı yapmış. Karadeniz insanının vazgeçilmezi olan fındık, Kaçkar TV’de enine boyuna anlatıldı. Dünü, bugünü ve yarını masaya yatırılan fındık hakkında Akbaşlı her yönü ile vatandaşı bilgilendirdi. Dışarıdan katılımcıların sorularını da cevaplayan Akbaşlı 3 saat ekranda kaldı.

Son günlerde tartışma konusu olan fındık geçici işçileri hakkında da açıklama yapan Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, “Karadeniz’de bu kadar sorun varken fındık işçilerinin gündeme getirilmesini anlamadığını, konunun çok sıkıcı olduğunu ve gündemde tutulacak konu olmadığını belirterek, Avrupa fındık hasat işini çözmüş. Bahçelerde fındığı %90 makine topluyor. Karadeniz doğal yapısı itibarı ile fındığını insanlara toplatmak zorunda. Bu işi de yıllardır ‘Fındık toplama Derneklerinin’ Giresun’a, Karadeniz’e getirdiği geçici işçiler yapıyor” dedi.

Rekolteden, Fiskobirlik’ten, alivreciden, yurtiçi ve yurtdışı fındık piyasasından, Ziraat Odası’ndan, fındığın işlenişi ile gelmiş geçmiş fındık politikalarından uzun uzadıya söz eden Akbaşlı; fındık üreticilerinden kendilerine güvenilmesini istedi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 877  )
[ Ekleyen  (Zeki Al) | 21.07.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !