İsmailbeyli - Boğalı - Kuşçulu Haş Dağı'nda BULUŞUYORUZ!

Düzeltme: Piknik tarihi 24 Temmuz Cumartesi günüdür. Görele, Kuşçulu Köyü, Boğalı Köyü ve İsmailbeyli Köyü'nün ortak sınırları içerisinde bulunan ve rakımı yaklaşık 1000 m. olarak Görele'nin en yüksek dağlarından olan Cenevizliler zamanına kadar tarihi bulunup rivayetlere konu olan Haş Dağı artık 3 köyün kurduğu platform ile hareketlenecek. Haş Dağı Platformu adıyla buluşan Kuşçulu Köyü Derneği, İsmailbeyli Köyü Derneği ve Aşağı Boğalı Köyü Derneği , 24 Temmuz Cumartesi günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Haş Dağı Büyükdüz mevkiinde yapılacak piknikte buluşacak.

Pikniğe yöresel sanatçılar davet edilirken, piknik alanının düzenlenmesi için hummalı bir çalışma başladı. Bölgeye tuvalet , oturma yerleri, ağaçlandırma, stand gibi kısımlar oluşturulurken şenliğe çok sayıda bürokrat davet edildi.

Haş Dağı Platformu olarak açıklama yapan 3 köyün derneği, bu yıl bir farklılık yaratmak istediklerini ve köy derneklerinin düzenlediği ayrı şenlikleri 3 köyün ortak şenliğine dönüştürdüklerini belirterek, tekrar eskiden olduğu gibi köyler arası diyaloğu canlandırarak 40 sene önceki göç edilmemiş köy eğlencelerini canlandırmak istediklerini belirttiler.

Yapılacak olan pikniğin fındık öncesi insanlara moral ve rahatlık verecek bir festival havasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Festival sonrası Haş Dağını koruma altına almaya devam edecek olan Platform’un çalışmaları devam ediyor.

Haber-Fotoğraf: www.goreleses.com / Oğuzhan KILIÇARSLAN



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1168  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 12.07.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !