Eseli Mahallesi'nde 40 Yıllık Özlem Sonlanıyor...

İsmailbeyli Köyü'nde bulunan ve 40 yıldır çözülemeyen yol sorunu nihayet sonuca kavuşturuluyor. Devletin ortak çalışması ve girişimleri sonucu İsmailbeyli Köyü’nün yolsuz mahallesi Eseli’nin alt kısmına iş makinesi gönderildi.Köylüler birlik olarak ekip çalışmasıyla yollarının gelmesi için tüm gücüyle olayı takip edip çalışıyor. İl Özel İdaresine bağlı iş makinesi yolu tüm hızıyla açarken bu işe en çok sevinenler ise bayanlar oldu.

Geçen yıl ayağı kırılan Remziye Kılıçarslan sırtta taşınarak hastaneye götürülmesi Bölgesel basına konu olmuştu. Ayrıca mahallede bulunan şeker hastası Şaziye Kandemir’de hastalık korkusu yaşarken, olası bir durumda hastaneye yetiştirilememe sıkıntısı çekiyordu. Yine mahallede bulunan ve ayağından büyük sıkıntısı bulunan İnci Kandemir’de yol gelmesine en çok sevinenlerden. Yola sevinen diğer kişiler ise mahalle sakinleri haricindeki diğer köylüler. Bölgede köylünün hemen hemen tamamının bahçesinin bulunması, sırtta taşınan fındık eziyetinden çoğu köylüyü kurtaracak. Yol gelen bölgede şimdi yolun daha ileriye devam ettirilerek Horozlu mahallesiyle birleştirilmesi ve köye 2. bir alternatif giriş yolunun çıkarılması ile Horozlu mahallesiyle ayrık olan yolun birleştirilmesi hedefleniyor...

Mahalle sakinleri emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, köyün yolsuz bulunan diğer 4 kıran sakinleri de (Mollo, Hocalı, Uzunönerli, Eseli mah. Dağ Kısmı Çağlayan) aynı çalışmayı kendi mahallesine istiyor. Böylelikle sahil köyü olan İsmailbeyli Köyü’ndeki yolsuzluk sorununun ortadan kalkması hedefleniyor.

Haber: Sabri Kılıçarslan
Fotoğraf: Hakkı Bozkaya / Mustafa Kocabaş / Eren Kandemir




















GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1103  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 07.07.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !