İsmailbeyli Köyü Derneği ve Gençlik Kolları Edirne'deydi...

İsmailbeyli Köyü Derneği Gençlik Kolları'nın organize ettiği Edirne gezi programı 6 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Sabah saat 7 gibi Anadolu yakasından 8 gibi de Avrupa yakasından hareket eden Görele Seyahat firmasının kiralanan otobüsü Edirne'ye yola çıktı. Yolculuğun başlamasıyla birlikte geziyi organize eden Gençlik Kolları Başkanı Metin Kılıçarslan kısa bir konuşma yaptı.

Kılıçarslan; "Gençlik Kolları olarak faaliyetlerimizi ilerletmeye devam ediyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Edirne gezisine katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz. Gideceğimiz Edirne yolculuğunda önce Tuna Nehrinde sabah kahvaltısı ardından Meriç Nehri yürüyüşü, sonrasında 2. Beyazıt Külliyesi ve Şükrü Paşa anıtı ile Selimiye Camisi adımlarını sıra sıra gerçekleştireceğiz. Tekrar geldiğiniz için teşekkür ederiz." dedi.

Sonrasında söz olan İsmailbeyli Köyü Derneği'nin genç başkanı Oğuzhan KILIÇARSLAN şunları belirtti; "Gençlik kollarındaki arkadaşlarımdan başta Metin Kılıçarslan ve Uğur Kılıçarslan olmak üzere hepsini tek tek tebrik ediyorum. Böyle organizasyonlar emek ister, güç ister. Arkadaşlarımız bunu başardılar. İnanıyorum ki daha da çok şeyi başaracaklar , onlarda bu güç var. Bizlerde gençlik kollarıyla başladık bu işlere. 2006 senesinde köyümüzün kalkınmasını sağladık ve kısa zamanda pek çok etkinlik yaptık. Özellikle ifade etmek istiyorum ki 2 otobüs doldurarak gittiğimiz Çanakkale gezisinin keyfini halen unutamıyorum. İnşaallah görev süremiz dolmadan bir Çanakkale, bir Amasra-Safranbolu gezileri ile , 19 Haziran Cumartesi günü Ümraniye Kent Orman tesislerinde bir piknik , Bir akşam yemekli eğlencesi , öğrencilerimize ve fakirlerimize yardım gibi konular ile çeşitli aktiviteleri yaparak görev süremizi tamamlayacağız. Özellikle ayın 19'undaki pikniğimize gelmenizi önemle rica ediyorum, gerçekten güzel bir gün olacak. Bunun haricinde Görele Seyahat firmasına Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal nezdinde değerli kaptanlarımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağolsunlar her zaman desteklerini gösteriyorlar. Bizlerde onlarla beraber çalışarak onları destekleyeceğiz. Hemşericiliği en iyi şekilde yapacağız. Bir olmanın zor olduğu yöremizde güçlü olacağız. İnanıyorum ki bu sıkıntıları bu yeni genç kuşakla aşacağız. Önümüzde daha güzel süreçler var, büyük adımlar var, bunları hep birlikte sıra sıra çıkacağız. Katılımınız ve desteğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

Konuşmalardan sonra varılan Edirne'de otobüs önce Tuna Nehri'nde durdu. Burada açık büfe kahvaltısı yapan köylüler daha sonra 200 metre ilerideki , kapakların açılmasıyla sular altında kalmasıyla ünlenen Meriç Köprüsü ve Nehrini gezdi.

Sonrasında 2. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret eden köylüler burada harika görselleri büyük bir keyifle izledi.

Külliye ziyaretinden sonra Şükrü Paşa Anıtına geçen köylüler burada Bulgaristan ile olan Balkan Savaşlarından kalan tabyaları dolaştı ve savaşı tekrar hissetti. Günümüze kadar bozulmadan gelen ve özenle korunan tabyalar ziyaretçileri oldukça duygulandırdı.

Tabya ziyaretinde toplu hatıra fotoğrafı çektiren köylüler sonrasında Selimiye Camii'ye geçerek Cami rehberinin anlatımıyla Camii tarihçesini büyük bir hayranlıkla dinlediler. İkindi namazından sonra Camii altında bulunan harika Çarşıyı gezen kafile Edirne hatırası hediyeliklerini alarak yemek ihtiyaçlarını gidererek dönüşe geçtiler.

Geziye katılanlar geziden son derece memnun kalırken, Görele Seyahat firmasına da vermiş oldukları hizmetten ve yardımlarından dolayı teşekkürlerini sundular.



































GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 816  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 10.06.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !