İsmailbeylikoyu.Com Kurumundan Tepki...

Değerli ziyaretçilerimiz, değerli köylülerimize… Bu açıklamayı uzun zamandır yapmamak için direnmemize rağmen , gelinen nokta itibariyle bu açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Siteden şikayetçi olan herkesin bu yazıyı önemle ve dikkatle okumasını , ne demek istediğimizi anlamalarını önemle rica ediyoruz. İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi 2002 kökenli , 2004 yılı itibariyle kurulan bir köy sitesidir.

1-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi şahıslara ait bir sitedir ve bu kişilerin haricinde hiç bir kimsenin üzerinde imtiyazı bulunmamaktadır. Adının köy ismini taşıması köye hibe olduğu anlamına gelmez. Öyle ki Görele Seyahat firmasının Görele adını taşıdığı için Görele'deki herkesin olamadığı gibi...Yada Görele adını taşıyan web sitelerinin tüm Görelelilerin olamadığı gibi...

2-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi kimsenin maşası değildir. Kimse bu site üzerinden kendini geri çekerek rant sağlayamaz.

3-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi doğup büyürken pek çok zor aşama geçirdi. Duyarlı köylülerimizin ve derneğimizin verdiği destekle ayakta kalarak büyümeye devam etti. Bu internet sitesi bir bebek iken , büyümeye çalışırken çekilen onca sıkıntıda ortada olmayan bazı kişiler, şimdi Giresun ve Karadeniz genelinde bilinen ve Ulusal bir gazete gibi yükselmiş bu site üzerinde hak iddia etmeye kalkmaktadırlar. Bu site yokluklarla yaşama savaşı verirken ortada yoktunuz , şimdi ne hakla site üzerinde hak iddia ediyorsunuz?

4-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi , muhtarlık açıklama haberini aynen siteye koymuş ve yayınlamıştır. Köy muhtarı Sayın Yüksel POLATOĞLU, internet sitemize Tayfun ÖZKAYA aracılığı ile bu yazıyı ve fotoğrafları mail ortamında iletmiştir. İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi bu yazıya hiç bir ekleme yapmamış , bu yazıdan hiç bir yazı silmemiştir. Yazının tamamı köy muhtarı Yüksel POLATOĞLU'nun ilettiği şekildedir.

5-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi ismini vererek basın açıklaması yapmak isteyen her köylüsüne açık bir platformdur. Yalnızca isimlerini saklayarak , medeni cesaretini gösteremeyenlerin yorumlarına izin vermemektedir. Bizler şeffaf habercilik anlayışı gereğince yaptığınız açıklamaların ya yazılı yada ses kayıdı ile haberini yapmaktayız. Daha sonra o açıklama bana ait değil denildiğinde zan altında kalmak istemiyoruz. Medeni cesaretini gösterip, köyde eleştiri - iddia - açıklama yapmak isteyen herkesin açıklamasını haber olarak yayınlayabileceğimiz gibi , ziyaretçi defterimiz bu açıklamalar içinde müsaittir.

6-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi şahısların açmış olduğu bir kurumdur. Açılan şahıs kurumuna hiç bir kimse müdahale edemez. Biz bir işletme kurup yürütüyorsak bu işletmenin sorumluluğu da sahipliği de tarafımıza aittir. Hiç bir kimsenin , başkasına ait bir kuruma müdahale - karışma - eleştirme hakkı bulunmamaktadır. Çok daha iyisini bilen varsa yeni bir köy sitesi kurmalarını şiddetle tavsiye ederiz. Tabi bunu yaparken yaklaşık 1000 - 5000 tl bir gider ile başına koymak üzere yetiştirilecek bir personeli de unutmamaları gerekmektedir. Önemle hatırlatmak isteriz.

7-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi köyün tapulu bir malı, köyün demirbaşına kayıtlı bir ürünü değildir.

8-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi çalışan , vakti olmayan , fakat köy sevdası ile köylülerine hizmet eden GÖNÜLLÜ insanların bir hizmetidir. Üzerine basa basa söylemek istiyoruz ki GÖNÜLLÜ insanların bu sitede hiç bir kazancı olmadığı gibi , yıllık hosting - domain gibi ekstra ücretleri de CEPLERİNDEN ÖDEMEKTEDİR. Kimse sitenin gideri nedir, size yardım edelim diye sormadığı gibi , sitenin kaymağını yemek için ortaya lütfen çıkmasın. Bu site maaşsız , normal hayat mücadelesi içerisinde yaşama savaşı veren gönüllü insanların mülkiyetindedir.

9-)İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi, köyden haberleri gelen telefonlar , gelen mailler ve akrabalarının - dostlarının ilettiği mesajlar ile bilgi sahibi olur ve bu bilgilerde incelendikten sonra yayına verilir. Her mahalleden bir temsilci istemişse de halen bazı mahalle sakinleri telefon açma zahmetine girmeyerek , falancı haberi niye koymadınız diye sitemde bulunabilmektedir. Tek yanıtımız , Gaipten haber almaya başladığımız gün merak etmeyin sizden artık telefonla bildirim istemeyeceğiz! Ama gaipten haber alana kadar bize telefon açarak haberleri bildirirseniz, mahallenizin haberleri de internet sitemizde yayınlanmış olacaktır…

10-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesini hiçbir kimse istediği gibi yönlendiremez. Herkes lütfen durduğu yeri bilerek, başkalarına ait bir şeyin üzerinde hak iddia etmeye çalışmasın. Artık mütevazi olmayacağız. Biz; bize hastalık, doğum vs gibi haberleri bildirirlerse, ana haberleri de gördüğümüzü belgeleyerek ve ya köylülerimiz haberleri belgeleriyle gerçek isimleri ile ulaştırılırsa yazıyor ve yayınlıyoruz. Buna rağmen yapmayacağımız ve yapmadığımız şey olarak diyelim ki , duyduğumuz bir haberi yazmadık… Diyelim ki İstediğimiz haberi yaptık, istediğimizi yapmadık… Kim ne karışabilir? Kimsenin babasının malı değil ki bu site… Bizde köyün maaşlı elemanı değiliz, kimsenin kulu kölesi değiliz; ALLAH’tan başka. Bize sadece ricada bulunabilirsiniz, eklersek ekleriz , eklemezsek eleştirme hakkınız bulunmamaktadır. Bize emir veremezsiniz , ricaen söylediğinizi yaparsak bir teşekkür edersiniz. Biz bunlara rağmen köyde kimseyi kırmadık, söyleneni ve duyduğumuz söylenmeyeni bile yazdık. Halen daha verici olmaya devam ediyoruz. Bize yardımda bulunmayan iş sahiplerimizin bile reklamını yapıyoruz. Sanatçılarımızı tanıtıyoruz. Biz bu köye bu kadar hizmeti verip , kendimizden feragat ederken hem zaman hem maddi olarak , kim bize ne verdi? Lütfen iyi düşünün, emir etmeye , tepki vermeye, onu niye yazmıyorsunuz demeye hakkınızın olması için bu sitenin sizin olması lazım yada sizin maaşlı elemanınız olmamız lazım. İkisi de değilse haber takdir hakkı bizimdir.

11-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi, hiç kimsenin tesiri altında kalmayacaktır. Böyle bir tesir oluştuğunda yayın durdurulacak ve tehdit unsurları hakkında T.C. Hukuk kanunları çerçevesinde Avukatlarımız aracılığıyla Savcılığa ve Emniyete suç duyurusunda bulunulacaktır.

12-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesini ortaya atarak , bu haberi niye yapmıyorsunuz, şu haberi de yazsanıza diyen kişilere, adınızı açıklayarak sizin ağzınızdan haberi yazalım dediğimizde 'aman beni karıştırma , sakın ismimi yazma’ şeklinde yanıtla karşılaşıyoruz. Çünkü yüzüne güldüklerinizin arkasından sövdüğünüzü bilsinler istemiyorsunuz. Bizlerde ortaya yem olarak atılıp , sizin yüzünüzden kimseyle kötü olmak istemiyoruz. Sizin yüzünüzden karşı karşıya geldiğimiz kişiler karşısında yalnız bırakılarak 'vay be, insanların gazına geldik ama kendi başımızı yaktık' demek istemiyoruz. Çünkü haberi yazın diye baskı yapanların tümü , haberi yaptıktan sonra bizi yalnız bırakıp , ben birşey demedim diyerek evlerinin tüllerinin arkasından bizi izleyecekler. İnsanların yüzlerine gülerek arkasından kötü konuşarak ikiyüzlülük sergileyenlere tavsiyemizdir ki , dürüst olun , dobra olun , mert olun. Çünkü eleştirdiniz diye kimse kimseyi öldürmeyecek, eleştiri haklarınızı kullanabilirsiniz. Kötü olmayayım diye bizi ortaya sürerek kendinize kılıf bulmanız doğrusu hiç yakışmamaktadır.

13-)İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi daha öncede köyle ilgili eksiklik haberleri yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Amacımız kimseyi kötülemek değil, köyümüzün eksiklerini gözler önüne sererek hizmet edilmesi noktasında yetkilileri uyarmaktır. Bu sebeple kimse kırılmasın ve üzerine alınarak alınganlık yapmasın.

14-) İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi, istediği reklamı sitesine koyma hakkına sahiptir. Siteye destek çıkanların reklamları sitemizde yayınlanmıştır. Maalesef esnaflarımızdan pek çoğunu tanımamaktayız yada başkalarından duymaktayız. Açıkcası beklerdik ki diğer köy sitelerinde görüldüğü gibi her esnafımız sitemize reklam versin, hem siteye destek çıkılmış olsun maddi olarak, hem de esnaflarımız köylüsüne kendisini tanıtmış olsun. Biz hep bizden gitmesine rağmen , herkese sahip çıktık, herkesin reklamını yapmaya çalıştık. Herkese gönderin bilgilerinizi yayınlayın dedik. Ama bir mail dahi iletme zahmetini gösteremeyen esnaflarımız, üzerine de sanki onların peşinde koşma mecburiyetimiz varmış gibi bizi eleştirdi. Sesleniyoruz, ‘Sizi ÜCRETSİZ tanıtmak istedik kendi kurumumuzda, ama sizi zahmete sokacağımız aklımıza gelmemişti. Hizmetimizden vazgeçtik , haberiniz olsun'.

15-)İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi, fındık zamanı memlekete giden site yönetici - editörleri tarafından fotoğraf albümü kazanmıştır. İstanbul'dan köye iner inmez fındık bahçesine giren insanlar dönene kadar bahçeden çıkmamakta ve köyü dahi dolaşmayı bırakın Görele’ye dahi zor gitmekte. Bu süreçte yine de çekebildiklerini çekip siteye yüklemekte. Yanlış anlaşılmasın , bu da maaşlı olarak bir görevimiz değil GÖNÜLDEN YAPTIĞIMIZ BİR JEST! Kimse bizi mecbur görmesin bu işi yapmaya, kurum bizim hatırlayınız...(Bknz. Üstteki maddeler) Ayrıca siteye fotoğraf ileten insanlarımızın fotoğrafları da siteye eklenmektedir. Lütfen Fındık bahçesini bırakıpta gelsinler bizi çeksinler diye beklemekten vazgeçiniz...

16-)İsmailbeylikoyu.Com internet sitesi, yöneticileri - editörleri bu köyden maaş alarak çalışmamaktadır. Kendi işleri bulunmaktadır. Gönülden yürüttükleri bu jestlerine karşı , onlara köy sanki maaş veriyormuş gibi , yapacaksınız mecbursunuz gibisinden konuşmanın hiçbir kimseye faydası olmayacaktır. Maaş vermek isteyen varsa , etik kurallar çerçevesinde her istediğinizi yapmaya hazırız. Hatta siteyi bile size satabiliriz. Malum ekonomik kriz...

17- İsmailbeylikoyu.com, haberlerini BASIN YAYIN İLKELERİ ve etik kurallar çerçevesinde yayınını sürdürecektir.. Bu vesile ile sizlerden biraz daha anlayış bekler elinizi vicdanınıza götürmenizi önerir, Habercilikte de kanunların olduğunu unutmamanızı öneririz.

Yöresel üslubumuzdan dolayı özür diler, bazı yazıları ciddiyetsiz gibi yazmamızdan ötürü kusura bakılmamasını rica ederiz. Herkes herkesi en az bizim kadar iyi tanıyor. Bazıları için bu tarz yazmamız gerekiyordu ki , mesajlar adresine ulaşsın. Bizlere destek çıkan, sitesinin kıymetini bilen herkesten verdiğimiz geçici rahatsızlıktan ötürü özür diler, iyi seyirler dileriz.

İSMAİLBEYLİKOYU.COM
YÖNETİM KURULU
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1477  )
[ Ekleyen  (İsmailbeylikoyu.Com) | 18.05.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !