İsmailbeyli Köyü Dernek ve Gençler İçin Eyüp'te Buluştu...

İsmailbeyli Köyü Derneği Gençlik Kolları’nın oluşumu için düzenlenen Sabah Kahvaltılı toplantı 21 Mart Pazar günü İstanbul Eyüp Sultan Sultanzade Restaurant’ta gerçekleşti. 60 kişilik bir katılımın olduğu kahvaltıya ağırlıklı olarak Eyüp Sultan’da oturan köylüler katıldı. Ayrıca Eyüp Nişanca mahallesi muhtarı da toplantıya katıldı. Metin Kılıçarslan ile Uğur Kılıçarslan’ın organizede bulunan büyük emeklerine yakın akraba ve arkadaşları katılımla destek verdi.

Kahvaltı açık büfe seçenekleriyle başladı ve devamında Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan söz aldı. Kılıçarslan konuşmalarında şunları belirtti; “Genç arkadaşlarımızın yaptığı bu organizeye katılımınızdan dolayı herkese tek tek teşekkür ederim. Bu kadar köylümü burada görmek gerçekten mutluluk verici. Birkaç yıl önce bizlerin yürüdüğü bu yollarda şimdi bu arkadaşlarımız yürüyecek. Bizler şimdi dernek yönetimini devraldık. Genç yönetimimizle kısıtlı ve olumsuz imkanlarla en iyi faaliyetleri göstermeye çalışıyoruz. Hiçbir menfaatimiz olmamasına rağmen tüm gönlümüzle köyümüzün olan derneğimizi kalkındırma çabası içerisindeyiz. 1 senelik görevimizi ama iyi, ama kötü tamamladık. Önümüzdeki 1 senelik dönemde yine Amasra-Safranbolu , Edirne , Çanakkale gezileri ayrıca Piknik ve Köy Şöleni ile Köy Sempozyumu etkinliklerini sıra sıra gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projelerimize sizlerinde katkılarını bekliyoruz. Eyüp Sultan halkı olarak bu birlik beraberliğiniz , diğer bölgelerimizde ayrı kalan köylülerimize umarım örnek olur ve umarım bazı bilincin aşılanmasını sağlar. Maalesef belki burada toplanmamız bir hiç , katkısı olmayan bir etkinlik gibi görülebilir fakat artık akşamdan akşama yapılan akraba ziyaretlerinin dahi olmamaya başladığı bir ortamda bu etkinlikler çok büyük önem taşıyor. Derneğimizin en büyük görevlerinden birisi de insanların ev ortamından çıkarak farklı bir ortamda buluşmasını , bir değişiklik yaşayarak hayatın tadına varmasını sağlamak ve asıl olarak müşkül duruma düşersek ilk akrabalarımızın yardımımıza koşmasını devam ettirmeyi sağlamak. Bu etkinlikler ile herkesin birbirinden haberi olmaya devam edecek ve herkes akrabasına köylüsüne destek olacak , onlardan destek görecek. Umarım bu olguların farkına vararak gereğini hep birlikte yerine getirebiliriz. Ben tekrar buraya katıldığınız için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Sonrasında söz alan Gençlik Kolları başkanı Metin Kılıçarslan, “İlk defa böyle bir topluluğa hitap etmekten dolayı heyecanlıyım fakat böyle bir etkinliğe bu kadar köylümün katılmasını görmekten son derece mutluyum. Bizler arkadaşlarımızla kaynaşmak , köylümüz olupta tanımadıklarımızı tanımak ve onlarla hep beraber bir arada olarak birbirimize destek olmak amacını taşıyoruz. Çok güzel projeler hazırladık, önümüzdeki dönemlerde sıra sıra bu faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Bizim en büyük isteğimiz, aramıza girmemiş katılmamış arkadaşlarımızın da bizlerle birlikte olmasıdır. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.”

Kahvaltıya katılan köylüler kahvaltı sonrasında Pierre Lotti tepesine çıkarak harika manzaranın tadını çıkarttılar ve bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Türbe ziyaretinde bulunan köylüler, uzun süre sonra gelen güzel havanında verdiği keyifle uzun soluklu sohbete daldılar.




















GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1014  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 22.03.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !