Şehitlerimiz ve Çanakkale Zaferi Anıldı

Görele'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 95. Yıldönümü muhteşem bir törenle kutlandı.Bundan 95.yıl önce bugün Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin, şahadetle imtihanı olan Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümünü idrak etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 95.yılı dolaysıyla Görele’de törenler düzenlendi. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk üstüne çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Görele Şehitliğinde Görele İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim, dualar okunması ile devam etti.

Burada Şehitlik defterini imzalayan İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez “Aziz Şehitlerimizi bugün olduğu gibi bundan sonrada her gün saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.



18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 95. Yıldönümü Görele Belediyesi Hasan Ali Kültür Merkezinde de devam ederek muhteşem bir törenle kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 95. Yıldönümü dolayısıyla yapılan törene Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu, Görele Cumhuriyet Savcısı Fatih Demirci, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Nursi Çağlak, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener, CHP İlçe Başkanı Selahattin Karaahmetoğlu, MHP İlçe Başkanı Nevzat Günay, daire amirleri, öğrenciler ve şahit, gazi yakınları katıldı.



Yapılan konuşmaların ardından Görele Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Dursun’un okuduğu Çanakkale şiiri ve Görele Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sırasında izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.



ŞEHİT BABASI TEMEL TÜFEKÇİ:”ACIMIZ DİNMİYOR” 1995 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesinde çıkan bir çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Yaşar Tüfekçi’nin babası Temel Tüfekçi’nin babası Karaburun Muhtarı Temel Tüfekçi “Yaşadıkları acının bir türlü hafiflemediğini,Bunu tarif etmek mümkün değil, benim üzüntümü ancak yaşayan bilir” dedi.

İnsanların anneleri-babaları da ölüyor ama evlatların ölmesinin büyük bir acı olduğunu dile getiren Tüfekçi, “Bizlerin tek tesellisi evlatlarımızın vatan, bayrak ve Cumhuriyet için şehit olması. Bu ülkede insanların gözünü kırpmadan canlarını bu vatana feda edeceğine inanıyorum” dedi.


GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 871  )
[ Ekleyen  (gorele.com.tr) | 18.03.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !