Köy Muhtarımız Yüksel POLATOĞLU'ndan Bildiri ve Çağrı...

Bu haberin tüm metni köy muhtarlığınca yazılıp, sitemize iletilmiş bir Muhtarlık Açıklamasıdır. - Köyümüz çok güzel ve olağanüstü çalışmaları ile Görele’nin örnek köyleri arasına girmiştir. Bu zamana kadar muhtar Yüksel POLATOĞLU 27.07.2009 tarihinde genel kurulca alınan kararları, ihtiyar heyetiyle birer birer faaliyete geçirmiştir. Önce köyümüz elektrik direklerine zarar veren tüm ağaçlar kesilmiş ve bu sayede aylık her hanenin %30 daha fazla ödediği faturaların ve elektrik kaçağın önüne geçilmiştir.

Çalışmalara önce camii yanından başlayarak yalıya kadar tam bir haftada her gün üç veya dört kişi çalışarak tamamlanmıştır. Elektrik direklerine üç metre mesafedeki tüm ağaçlar kesilerek veya budanarak hatların çevresi temizlenmiştir. Ayrıca asfalt ve beton yollarımıza zarar veren tüm ağaçlar kestirilmiş yolların bakım ve onarımı açısından alt yapısı temin edilmiştir. Bu çalışmalarından dolayı Görele’de örnek köy muhtarı seçilmiş ve birçok köy muhtarı bu çalışmaları bizzat yerinde görmek üzere köyümüzde incelemeler yapmışlardır. İlçe Jandarma Komutanı Köyümüzün güvenliği açısından bu çalışmaların çok faydalı olduğunu ve köyün güvenliğinin garanti altına alındığını belirtmiştir. Zira köyün en üst noktasından yalıya kadar olan mesafede yolumuzun her noktası görülür ve kontrol edilir vaziyete geçmiştir. TEDAŞ Müdürü de İsmailbeyli Köyünde tellerin ağaçlardan kurtulması sayesinde aylık en az %30 daha az elektrik faturası ödeyeceğini belirtmiştir.

Muhtar Yüksel POLATOĞLU; Esasında biz köy ihtiyar heyeti olarak özellikle meyve ağaçlarının kesilmesine karşıyız, ancak köyümüzün menfaati gereği bunu yapmak mecburiyetinde olduğunu ifade etmekte ve bunu da yaparken herkese eşit davranıldığını özellikle belirtmektedir. Önümüzdeki günlerde de maddi imkânların oluşması halinde en az 60–80 direğin; işçiliği köyümüze tel çekme işi TEDAŞ a ait olmaz üzere yenileneceği bildirilmektedir.

Alt yapı çalışmaları olarak da; bu zamana kadar yedi adet menfez yapılmış olup bu çalışmalarla ilgili 42 m polietilen boru ile 16 m beton büz kullanılmıştır ve 5000 TL para harcanmıştır.Köyümüz yolları ile ilgili bu zamana kadar 21 kamyon çakıl ve mıcır,büzler için de 7 kamyon tahkimat taşları kullanılmıştır.

Hatta bu zamana kadar 01.04.2009 tarihi ile 01.03.2010 tarihleri arasında işletme defterinin 10.sayfasının 86.sırası itibarı ile tüm gelirlerin 10.265 TL Tüm giderlerin ise 13.845 TL olduğu,3580 TL Muhtar Yüksel POLATOĞLU tarafından borç olarak ödenmiştir.

27.07.2009 tarihinde Genel Kurulca alınan şu kararın önümüzdeki ay köylülerimiz inde köye dönüşleri göz önüne alınarak Köy Tüzel Kişiliği sınırları içerisinde evi ve arazisi olan her aile veya toprak sahibi 442 Sayılı Köy Kanunu gereğince köy bütçesine katkıda bulunur kararı gereği ücretini ödemeyen her mükellefin makbuz karşılığı köy muhtarlığına bizzat veya T.C Ziraat Bankası İsmailbeyli Köyü hesap no : 5001-26411801 hesaba 50 TL göndermelerini önemle rica etmektedir.

Sevgili köylülerim sizden ricam daha mutlu daha huzurlu çalışabilmek ve Köyümüze daha çok hizmet etmek için lütfen yıllık 50 TL olan aidatlarımızın yatırılmasını,üzerimize düşen yükümlülüklerimizi hep beraber yerine getirmemizi temenni ediyorum.

Sözlerimin sonunda Köyümüzün Elektrik bakım ve onarımı konusunda önemli katkılarından dolayı Sayın İbrahim Özdemir e sizler ve şahsım adıma teşekkürlerimizi bir borç bilir,ihtiyar heyetim ve şahsım adına da hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.



















GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 981  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 17.04.2010 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !