85 Yıllık Lezzet 23 Yıldır Metropolde Tadılıyor...

Karadeniz pidesi tüm Karadeniz bölgesinde yapılmakta olup yurt içi ve yurt dışında olmak üzere bir çok yerde yapılmakta. Görele Pidesi'ni, Metropol şehir İstanbul’da da yapan bir çok mekan var. Bunlar dan biri de “Ekizler Görele Pide” salonu. 85 yıllık bir geçmişe sahip olan Görele Pidesinin eşsiz lezzetini, 1986 yılından beri İstanbul’da, hem Görelelilere hem de İstanbullulara tattırdığını belirten Süleyman Ekiz, “Pide malzemeleri gerçek doğal ortamdan, Pidenin doğduğu yer olan Görele’den geliyor. Çengelköy’de bulunan ‘Ekizler Görele Pide’ salonumuza Bahçelievler, Kartal, Pendik gibi uzak yerlerden gelenler olduğu gibi, pazar günleri hafta sonu kahvaltısında pide yemeye gelenler dahi oluyor. Ayrıca pide çeşitlerin yanı sıra kebap ve sıcak yemek servisi verirken, işyerlerine tabldot da veriyoruz” dedi.



Pidenin lezzetli olabilmesi için malzemesinden, fırının ısısından, servise sunulmasına kadar geçen sürede verilen emeğe bağlı olduğuna değinen Pide ustası Ramazan Kaya; “hamur yoğurulduktan sonra, mayalanması ve kıvamına gelmesi için 35-40 dakika kadar dinlendirilmesi, pide hamurunun merdane ile değil el ile açılması ve pişirmeyi de odun fırınında yani taş fırında yapılması da pideye ayrı bir lezzet katar” dedi. >



Ekizler Görele Pide” salonunda, kıymalı ve peynirli pidelerin dışında, kavurmalı, sucuklu, karışık, kaşarlı, kuşbaşılı ve özel yağlı pide çeşitlerini de bulmak mümkün. Pide sevmeyenlere alternatif olarak ızgara-kebap ve sıcak yemekler de servis edilmekte.

Görele Pidesinin nasıl yapıldığını anlatmak isterdim ama “eşsiz lezzetin” tarifini işin ustasına bırakıyor, size “Ekizler Görele Pide’ salonu pide ustası Ramazan Kaya ile görüşmenizi öneriyorum.

85 yıllık lezzeti İstanbul’da yaşatan Ekizler Görele Pide Salonu, (216) 318 30 00- 318 18 26 numaralı telefonlardan ve Güzeltepe Mah. (Dörtyol) Küçük Namazgah Cad. No:48 Çengelköy adresinde siz değerli hemşerilerini güler yüzlü personeli ile karşılıyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1030  )
[ Ekleyen  (www.goreleses.com) | 23.11.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !