Görele'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları...

Görele'de yağmur nedeniyle Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yılı Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde kapalı spor salonunda kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında saat 09.00'da Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Kutlama programı yağmur nedeniyle Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu’na alındı.

Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Başsavcısı Yüceler Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, İlçe Müftüsü Enver Türkmen, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Nursi Çağlar, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karagöz’ün katıldığı kutlamalarda öğrenciler, askeri erkan, diğer protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri yerlerini aldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Kaymakam Aykut Pekmez, 86. yılı milletçe büyük bir sevinç ve mutlulukla kutladıklarını, en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu belirtti.

"Cumhuriyet'i korumak ve yaşatmak, her Türk'ün Atatürk ve ecdadına karşı sorumluluğudur" diyen Kaymakam Pekmez konuşmasında şunları söyledi; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86’nci yıldönümünü kutlamanın coşkusu, heyecanı ve gururu içindeyiz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet sayesinde toplumumuz ulus olma bilincine kavuşmuş ve birey ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiştir. Bugün ülkemizin kültürüyle eğitimiyle, sağlığıyla, ekonomisiyle sosyal yaşamıyla ilgili ne kadar kazanımı varsa Cumhuriyetin gücü, kudreti ve önderliğine borçludur. Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve inkılâplarının korunmasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizi daha ileriye götürme ve gelecek nesillere çağdaş ve refah bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilincinde el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet bayramınızı kutluyor, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törende Görele Halk Eğitimi Merkezi Horon ekibi tarafından çeşitli oyunlar sergilendi. Halk oyunları gösterilerinin ardından bayram töreni sona erdi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 856  )
[ Ekleyen  (Bekir Öztürk / www.yenitirebolu.com) | 30.10.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !