Bayrama Üç Gün Kala ve Bayram Günü...

Haberimizin başlığına bakarak köyde bir şeymi oldu diye düşünmeyin. Sadece Ramazan Bayramına üç gün kala, köylülerimiz de tatlı bir telaş başladı. Ramazan Bayramına üç gün kala tatlıların, böreklerin, mis gibi kokan un helvasının hazırlanması ile başlayan Bayram hazırlıkları, arefe günü lahana sarması, çeşitli yiyecekler hazırlanması ve evlerde yapılan temizlik ile Bayrama hazırlanan Köylüler tatlı bir telaş içindeydi.



Bir çok kişi hayatı boyunca Ramazan bayramı geçirmiş olsa da, Bayramın yaklaşması yine de onları heyecanlandırmıştı. Bayram dolayısıyla arefe günü, yakınlarının mezarlarını hem ziyaret, hemde üzerindeki otları temizlemeyi de ihmal etmediler.



Tatlı bir telaşla Bayram dolayısıyla hazırlanan tatlılar, börekler, sarmalar çeşitli yemekler, ikram için alınan çikolatalar, şekerlemeler, kendilerini ziyaret edecek olan köylüleri, akrabaları, yakınları için hazırdı artık.



Ve tatlı telaşla hazırlanılan, heyecanla beklenilen işte o gün, Bayram sabahı. Bayram namazı için Orta mahalle Camiye gelen köylüler, ve Bayram tatili için gurbetten köyüne gelenlerin de yoğun olması, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış bazı köylülerin camiye gelememesine neden olsa da, caminin doluluk oranı yüzde yüzdü.






06:50'de kılınan Bayram namazının ardından, cami içinde başlayan bayramlaşma, yağış nedeniyle kısa tutulan mezar ziyaretlerinin ardından, büyükler, akrabalar ziyaret edilerek devam etti.






Ziyaretlerde, böreklerin, tatlıların, çikolataların, şekerlemelerin bol bol yenildiği, bayram boyunca insanların gözlerindeki gülümseme, yüzündeki mutluluk görülmeye değer tablolardı.





Gurbetçilerin, Bayramın ikinci günü başlayan geri dönüşleri çok kısa sürede Köyümüzün yine sessizliğe bürüneceğinin göstergesiydi.

Haber ve fotoğrafın tüm hakkı www.ismailbeylikoyu.com'a aittir.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 840  )
[ Ekleyen  (www.ismailbeylikoyu.com) | 29.09.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !